tetartopress

“It Was Us” – Νέο άλμπουμ των Remade

“It Was Us” - Remade

“It Was Us” - Remade


Οι Remade, ένα indie rock συγκρότημα από τη Χαλκίδα, παρουσιάζουν τον νέο δίσκο τους, με τίτλο “It Was Us”. Το συγκρότημα ηχογράφησε τα προηγούμενα 2 χρόνια σε διαφορετικά στούντιο στην Αθήνα και επέλεξε 10 πρωτότυπες συνθέσεις. Κυρίαρχο στοιχείο στη μουσική έχουν οι χαρακτηριστικές μελωδίες, τα pop θέματα και οι ιδιαίτερες  ακουστικές κιθάρες. Όλα δοσμένα με έναν τρόπο οικείο αλλά και ταυτόχρονα προσωπικό.

Ο δίσκος “It Was Us” έχει alternative rock κατεύθυνση και έρχεται μετά από το “David”, που κυκλοφόρησε από τους Remade το 2017. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Νίκο Παπαγεωργόπουλο και Γιάννη Παπαθεοδώρου, στις κιθάρες και στα φωνητικά αντίστοιχα. Στις ηχογραφήσεις συνεργάστηκαν με τους εξαιρετικούς μουσικούς Μιχάλη Καπηλίδη και Κωστή Βήχο. Οι στίχοι του “It Was Us” αγγίζουν θέματα τόσο κοινωνικά όσο και εσωτερικά, εκφράζοντας σκέψεις, ελπίδες, ανησυχίες και όνειρα. Οι μουσικές επιρροές είναι ποικίλες και αντιφατικές εκ πρώτης ακρόασης που όμως καταφέρνουν να ισορροπήσουν και να γίνουν ένα.


Πρόσφατα οι Remade επέλεξαν τα Antart Studios για να παρουσιάσουν live την μουσική τους, με έμφαση στον τελευταίο δίσκο. Εκεί τους συνόδευσαν ο Μιχάλης Καπηλίδης και ο Βασιλης Νησσόπουλος. Την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος είχε ο Άλεξ Μπόλπασης, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή του νέου δίσκου των Remade.

Το “It Was Us” είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία και είναι διαθέσιμο ψηφιακά και σε CD.

 

Σχετικά με τα τραγούδια:

 

Το “It Was Us” ξεκινά με το up tempo “A thousand Lives”, συνεχίζει με τα πιο σκοτεινά “Alone” και “The Net of the Night”. Στη συνέχεια το κομμάτι “Now”, ρυθμικό και εθιστικό έρχεται ως σημείο αναφοράς του δίσκου!

To “Old Souls” κινείται σε πιο εσωτερικά μονοπάτια, εμπνευσμένο από την Αμερικάνικη ενδοχώρα. Η μπαλάντα “The Days of Fire & Love” ακολουθείται από το ιρλανδικό “Get on Your Knees”, ενώ το “The Rope” αφηγείται μια προσωπική στιγμή με progressive επιρροές.

Ο δίσκος κλείνει με το ιδιαίτερο “Loss_As Gods Βecame”, στιχουργικά εμπνευσμένο από την ποίηση του Αυστραλού ποιητή Robert Crawford (1868-1930) και το νοσταλγικό “Another Day” που σε ταξιδεύει.

Remade: facebook | instagram youtube spotify

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
PRO ASYL & RSA: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας καταρρέει 7 χρόνια μετά την υπογραφή της

PRO ASYL & RSA: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας καταρρέει 7 χρόνια μετά την υπογραφή της

«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας καταρρέει 7 χρόνια μετά την υπογραφή της. Ως ευρωπαϊκό πρότυπο, αντιπροσωπεύει μια κατά μέτωπο επίθεση στη διεθνή ...
Greenpeace: Όχι στις εξορύξεις βαθέων υδάτων

Greenpeace: Όχι στις εξορύξεις βαθέων υδάτων

«Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να υποβαθμίσουν την ιστορική Παγκόσμια Συνθήκη των Ωκεανών» Κάνει έκκληση η Greenpeace με αφορμή το 28ο ...
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 12:00 στην πλατεία  Γεωργίου: Ζούμε σε μία ...
Αλκυόνη

Καταστροφικό Περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων

Κοινή ανακοίνωση 7 περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ψήφιση του νέου περιβαλλοντικού πολυνομοσχεδίου: Με μεγάλη απογοήτευση οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις παρακολουθούν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top