Τέταρτο

Κάλεσμα εθελοντών από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών ΟρέωνΟ Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων καλεί να συμμετάσχουμε εθελοντικά στην προστασία, διατήρηση και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών δικαιοδοσίας του (Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, Λίμνες Τριχωνίδα, Αμβρακία & Οζερό και Όροι Ακαρνανικά, Παναιτωλικό & Αράκυνθο).

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι η εδραίωση του προγράμματος εθελοντισμού και η υλοποίησή του σε ετήσια βάση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον των προστατευόμενων περιοχών και να υποστηρίξουν εθελοντικά τις εργασίες διαχείρισης που επιτελούνται καθημερινά.

Όπως αναφέρεται:

Οι εθελοντές του Φορέα θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες του ΦΔ, με δραστηριότητες που σχετίζονται με τους κάτωθι τομείς (χωρίς να περιορίζονται κατ’ ανάγκη μόνο σε αυτούς):

– Συμμετοχή στις περιπόλους έρευνας πεδίου (Συγκέντρωση – ταξινόμηση περιβαλλοντικών δεδομένων)
– Παρατήρηση και καταγραφή ειδών πανίδας.
– Παρατήρηση και καταγραφή χλωρίδας
– Φύλαξη προστατευόμενης περιοχής (Καταγραφή Αυθαιρεσιών)
– Συμμετοχή σε εξωτερικές δραστηριότητες του Φορέα
– Συμμετοχή σε Ενέργειες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και προβολής των προστατευόμενων περιοχών
– Συμμετοχή σε περιβαλλοντικά προγράμματα
– Οργανωτική υποστήριξη (Εμπλουτισμός τράπεζας επιστημονικών δεδομένων, Οργάνωση βιβλιοθήκης περιβαλλοντικού περιεχομένου)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη για τον εθελοντισμό Καρανίκα Μαλβίνα  στο τηλέφωνο 2632055094 και στο email [email protected] ή  επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook. Συμπληρώστε και αποστείλετε την Αίτηση Συμμετοχής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή fax (26320 55094).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top