Τέταρτο

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Αχαΐας


Ανακοίνωση κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιουνίου:

Με το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εργασίας επιδιώκεται να κατοχυρωθεί η Εργασία χωρίς σταθερό ωράριο, με τις ελάχιστες αμοιβές, χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης. Βασικοί άξονες του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν:

1. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Καταργείται στην πράξη το 8ωρο αφού δίνεται η δυνατότητα να παρατείνεται χωρίς αμοιβή ο χρόνος εργασίας (απλήρωτη εργασία).

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλλουν ακόμα και διακεκομμένο ωράριο σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

 2. Ατομικές Συμφωνίες

Ατομικές Συμφωνίες σημαίνουν εργασία χωρίς δικαιώματα.

Πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο εκβιαστικό πλαίσιο που επιβάλλει η Εργοδοσία.

Η επιβολή των όρων εργασίας με ατομικές συμφωνίες χτυπάει την μοναδική δυνατότητα του εργαζόμενου να κατοχυρώσει θεσμικά και μισθολογικά δικαιώματα: τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 3. Απολύσεις

Ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις.

Ακόμα και αν δικαστήριο κρίνει άκυρη μια απόλυση, η εταιρεία που έκανε την απόλυση, έχει δυνατότητα να μην επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο που δικαιώθηκε.

Όταν γίνεται προειδοποιητική απόλυση, δίνεται το δικαίωμα στον Εργοδότη να μην απασχολεί τον εργαζόμενο κατά το χρόνο της προειδοποίησης.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση – Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:30
Όλοι στο συλλαλητήριο – Τετάρτη 16 Ιούνη στις 19:00
στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top