Τέταρτο

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 7/10 στην πλ. Γεωργίου στις 11:00 και στις 19:00.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

7 Οκτωβρίου όλοι στο δρόμο.

Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.
Όλοι/ες την Πέμπτη 7/10 στις 11 π.μ και στις 7 μ.μ. στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην πλ. Γεωργίου.

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως μία εγκληματική οργάνωση, μία μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας.

Ένα χρόνο μετά όμως βρισκόμαστε σε μία φάση που βλέπουμε μία νέα άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών ρευμάτων εντός της κοινωνίας που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της όλο το προηγούμενο διάστημα κυρίαρχα με την οργάνωση διαδηλώσεων ενάντια στον εμβολιασμό, την παρέμβαση για το προσφυγικό και άλλα «εθνικά ζητήματα» αλλά και τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών σε φοιτητές στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και του Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν μοίρασμα, αλλά και σε μέλη του ΣΕΚ και τη ΚΕΕΡΦΑ που έκαναν παρέμβαση στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Επιθέσεις που έγιναν κάτω από την απροκάλυπτη ανοχή της αστυνομίας.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ. Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Η πολιτική στάση που έχει επιλέξει η κυβέρνηση της ΝΔ  δείχνει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο ότι παρέχει πολιτική κάλυψη στους φασίστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Κεραμέως για τα γεγονότα της Σταυρούπολης με γενικόλογες καταγγελίες για «βίαιες συμπεριφορές» χωρίς αναφορά στους ακροδεξιούς δράστες, ενώ το ίδιο έκανε και ο γραμματέας του ίδιου υπουργείου Α. Κόπτση που είδε μόνο «ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων».

Η φασιστική βία ξέρουμε ότι δεν στρέφεται τυχαία στον λαό που αγωνίζεται. Το φασιστικό παρακράτος δείχνει με τα τελευταία γεγονότα ότι στόχος του είναι να πολεμήσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, γιατί είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, και την υποταγή του λαού στις προσταγές κεφαλαίου και κυβέρνησης.

Η συμμορία της Χρυσής Αυγής, καθώς και άλλες φασιστικές ομάδες, προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο με κρατικό δεκανίκι. Θα πέσουν στο κενό τα βρόμικα σχέδια τους, ο αγώνας που δικαιώθηκε με τη φυλάκιση των αρχηγών της φασιστικής συμμορίας συνεχίζεται. Η 7η Οκτώβριου δεν αποτελεί μόνο ημέρα μνήμης της καταδίκης της ΧΑ. Αποτελεί βασικό κόμβο στην πάλη που χρειάζεται να κάνει αυτή την στιγμή το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στο φασισμό, που για ακόμη μία φόρα φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, συνδέοντας αυτήν την πάλη με την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και συνολικότερα με την πάλη ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές τους που τον γεννά και τον θρέφει.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8018 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top