tetartopress

Κάλεσμα της ΑΡΠΑ Δυτικής Ελλάδας για την πανεργατική απεργία


Ανακοίνωση- Κάλεσμα της Αριστερής Παρέμβασης στη Δ. Ελλάδα για την πανεργατική απεργία την Πέμπτη 21/9, στις 10 π.μ. στο Παράρτημα:

 

Όλοι και όλες στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 21/9. Να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη που εντείνει τον εργασιακό μεσαίωνα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα στις 10:00 στο Παράρτημα.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει  στη Βουλή και ψηφίζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη ως την Παρασκευή 22/9 με τίτλο : «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων αντεργατικών νόμων, όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στοχεύει να  ελαστικοποιήσει πλήρως τις όποιες σταθερές σχέσεις εργασίας είχαν απομείνει, αλλά και να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην  απεργία και την απεργιακή περιφρούρηση!

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στις αντιδραστικές τομές που προωθούνται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για την «περιφρούρηση» των κερδών και την ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων.  Η πλήρης κατάργηση 8ωρου, η ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας και η ραγδαία επέκταση της δεξαμενής ενός ευέλικτου, φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, μαχητική δράση και διεκδίκηση, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της, είναι η απαίτηση της Ε.Ε και του ΣΕΒ για την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου πάνω σε ένα έδαφος κοινωνικής ισοπέδωσης και ασφυκτικών συνθηκών ζωής και εργασίας της εργατικής τάξης.

Η  κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μέτρα αυτά αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα,  κρύβουν  όμως πως  ήδη το δημόσιο ιδιωτικοποιείται σταδιακά, μέσω ΣΔΙΤ, εργολαβιών, προγραμμάτων κ.α, πως με την εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο η μονιμότητα θα είναι υπό αίρεση και θα ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις, πως προσλαμβάνονται  εκπαιδευτικοί 3μηνων συμβάσεων, πως ολόκληροι τομείς π.χ καθαριστές/ριες  παραδίδονται σε εργολάβους με ενοικιαζόμενους  εργαζόμενους, με προγράμματα κατάρτισης ή “κοινωφελών υπηρεσιών” κλπ, επιδιώκουν όλα αυτά να γίνουν κανονικότητα και καθολικά.

Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με την εξαπόλυση ενός ταξικού πολέμου στην εργατική τάξη από την μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ! Θεωρεί πως την «παίρνει», λόγω της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, των διαλυτικών συνθηκών και της συναίνεσης της κατ’ όνομα αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο της εργασίας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος αυτή την στιγμή από το να αγωνιστεί σκληρά για να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Είναι αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση που θα απαιτήσει την απόσυρση του εκτρώματος και θα ζητάει δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, με συλλογικές συμβάσεις και ριζικές αυξήσεις μισθών, με μείωση του χρόνου εργασίας τώρα στις 30 ώρες/εβδομάδα, 6ώρες/ημέρα και κατοχυρωμένο 5-ημερο.

Συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Πάτρα στις 10:00 στο Παράρτημα μαζί με εργατικά σωματεία και φορείς.

Όλοι και όλες στην απεργία


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top