tetartopress

Κάλεσμα του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας σε συλλαλητήριο για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας συλλαλητήριο για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής .Οργάνωση µε φασιστικές και εθνικιστικές ιδέες και αντιλήψεις. Μια οργάνωση που χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο και θεωρεί υπεύθυνους για την κακή ποιότητα ζωής µας τους µμετανάστες, αλλά κυρίως µια οργάνωση µε συγκεκριμένες πρακτικές που µόνο επικίνδυνες και εγκληματικές μπορούν να θεωρηθούν. Μετά από την νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ήττα του φασισμού, εθνικισμού ,ρατσισμού. Δεν ήτανε τυχαία η δολοφονία του Παύλου καθώς, μέσα από την μουσική του αλλά και ως άνθρωπος ήταν ενεργός στο αντιφασιστικό κίνημα και πάλευε κάθε μορφή φασισμού.

Εξάλλου ο φασισμός πάντα αποτελεί το µακρύ χέρι της κυβέρνησης και των αφεντικών, γιατί όπου δεν φτάνει το γκλοπ φτάνει το µμαχαίρι του φασίστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε στο προσκήνιο την περίοδο των µμνημονίων, κατά την οποία πάρθηκαν πάρα πολλά µέτρα που τσάκιζαν τη ζωή µας. Το ζητούμενο, ήταν να  µας αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από την βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και να µας πείσουν ότι φταίει ο πρόσφυγας, ο μετανάστης ή όποιος αγωνίζεται.

Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε αρχή για μία διαρκή μάχη ενάντια στον φασισμό, η οποία κατέληξε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής πριν 2 χρόνια και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση. Η  μάχη ενάντια στον φασισμό αλλά και το σύστημα που τον γεννά είναι συνεχής και πρέπει με κάθε τρόπο να παλεύουμε για να τον εξαλείψουμε, μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και από όλη την κοινωνία.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την βάρβαρη πολιτική της  κυβέρνησης.

Όλοι/ες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 18/9 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top