tetartopress

Κάλεσμα του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας σε συλλαλητήριο για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  


Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) Αχαΐας συλλαλητήριο για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής .Οργάνωση µε φασιστικές και εθνικιστικές ιδέες και αντιλήψεις. Μια οργάνωση που χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο και θεωρεί υπεύθυνους για την κακή ποιότητα ζωής µας τους µμετανάστες, αλλά κυρίως µια οργάνωση µε συγκεκριμένες πρακτικές που µόνο επικίνδυνες και εγκληματικές μπορούν να θεωρηθούν. Μετά από την νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ήττα του φασισμού, εθνικισμού ,ρατσισμού. Δεν ήτανε τυχαία η δολοφονία του Παύλου καθώς, μέσα από την μουσική του αλλά και ως άνθρωπος ήταν ενεργός στο αντιφασιστικό κίνημα και πάλευε κάθε μορφή φασισμού.

Εξάλλου ο φασισμός πάντα αποτελεί το µακρύ χέρι της κυβέρνησης και των αφεντικών, γιατί όπου δεν φτάνει το γκλοπ φτάνει το µμαχαίρι του φασίστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε στο προσκήνιο την περίοδο των µμνημονίων, κατά την οποία πάρθηκαν πάρα πολλά µέτρα που τσάκιζαν τη ζωή µας. Το ζητούμενο, ήταν να  µας αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από την βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και να µας πείσουν ότι φταίει ο πρόσφυγας, ο μετανάστης ή όποιος αγωνίζεται.

Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε αρχή για μία διαρκή μάχη ενάντια στον φασισμό, η οποία κατέληξε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής πριν 2 χρόνια και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση. Η  μάχη ενάντια στον φασισμό αλλά και το σύστημα που τον γεννά είναι συνεχής και πρέπει με κάθε τρόπο να παλεύουμε για να τον εξαλείψουμε, μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και από όλη την κοινωνία.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την βάρβαρη πολιτική της  κυβέρνησης.

Όλοι/ες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 18/9 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:30 και στις ...
Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης ενισχύει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε ειδικές ομάδες κοινού – σε ...
Έκθεση ΜΑΤ.

«Μπουσουλάω» – Ατομική έκθεση της ΜΑΤ στην Κάμιρο

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεση της ΜΑΤ που θα διαρκέσει ...
«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

Η παράσταση  «Κομμάτια μου που να σας βρω» ανεβαίνει από τη Θεατρική ομάδα «από Κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top