Τέταρτο

94 Προβολές

«/Κάλι» σε σκηνοθεσία ‘Ελιας Φίλη στο Θέατρο Skrow

Κάλι1Η /Κάλι είναι μια θεά. Η /Κάλι είναι μια πόρνη. Το θηλυκό αρχέτυπο, η θεά και η παλλακίδα, η Παναγία και η Εύα. Το γυναικείο σώμα ως πεδίο μάχης, όπου αιώνια αντιμάχονται το θεϊκό και το ανθρώπινο, το υψηλό και το ποταπό.

Η παράσταση /Κάλι είναι βασισμένη στο διήγημα «η Αποκεφαλισμένη Κάλι» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Διηγήματα της Ανατολής». Στα βήματα της Γαλλίδας συγγραφέως, με έμπνευση τη διαχρονικότητα της ιστορίας και τους συμβολισμούς που αυτή εμπεριέχει, η περφόρμανς εστιάζει στην έννοια της θηλυκότητας στο χτες και το σήμερα, την χαμένη παιδικότητα και την ενηλικίωση, τη γυναίκα ως Μητέρα και Μέδουσα, για να μιλήσει για τη διττότητα της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται στο θηλυκό σώμα.

Η παράσταση /Κάλι είναι μια μουσική περφόρμανς που χρησιμοποιεί στοιχεία από το αφηγηματικό και σωματικό θέατρο. Λόγος και Μουσική διεκδικούν ισάξια τον ρόλο του αφηγητή, λειτουργώντας άλλες φορές συμπληρωματικά και άλλες ανταγωνιστικά και χρησιμοποιούν το σώμα του ηθοποιού σαν πινέλο για να σχεδιάσουν στην σκηνή την ιστορία της θεάς

Μετάφραση: Καρολίνα Κρασούλη – Έλια Φίλη
Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Έλια Φίλη
Σχεδιασμός Ήχου/Μουσική: Άννα Παπαϊωάννου
Σκηνικός χώρος/Κοστούμια – Video Art: Καρολίνα Κρασούλη
Επιμέλεια Κίνησης: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχάλης Κλουκίνας

Ερμηνεύουν: Εύη Δόβελου, Άννα Παπαϊωάννου

Ταυτότητα Παράστασης


Ημερομηνία:
10/05/2018 – 01/06/2018
Παραστάσεις: Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:15
Διάρκεια: 55 λεπτά

Εισιτήρια:
10 ευρώ γενική είσοδος, 7 ευρώ φοιτητικό/ανέργων

Τοποθεσία:
Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι

Προπώληση εισιτηρίων:
Στο ταμείο του θεάτρου: κάθε Δευτέρα από τις 17:00 έως τις 20:00


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
210 7235 842 (ώρες 11:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30)
www.skrowtheater.com | facebook


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top