Τέταρτο

Καλλιτεχνικά εργαστήρια τον Ιούλιο με το Messolonghi by Locals


Με αφορμή το καλοκαίρι και την ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας, το Messolonghi by Locals διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια εργαστήρια τις 4 εβδομάδες του Ιουλίου για μικρούς και μεγάλους σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Έτσι, αφήνουμε τις οθόνες για λίγο πίσω και όχι μπροστά μας και εγκαινιάζουμε το θερινό κύκλο των δημιουργικών εργαστηρίων με χαρακτική, ραπτική, θέατρο, κεραμική και φωτογραφία.

Δείτε το πρόγραμμα, δηλώστε συμμετοχή και ακολουθήστε τους ντόπιους. Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στα τηλέφωνα: 26313 02048 ή στην ιστοσελίδα: messolonghibylocals.com/kalokairi2021

Όπως αναφέρεται: Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, στην αυλή του Εργαστηρίου Παραδοσιακών φορεσιών της Ζωής Στέλιου. Ο Τοπικός Κόμβος καθώς και όλες οι δράσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός του κτηρίου, είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού Covid-19.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων 

Εργαστήριο χαρακτικής για ενήλικες με τον Μιχάλη Κότσαρη

Ο χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης μας εισάγει στον όμορφο κόσμο της χαρακτικής με μια σειρά εργαστηρίων για ενηλίκους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν υλικά, εργαλεία και τεχνικές δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

Ημερομηνία: Κάθε Δευτέρα του Ιουλίου Έναρξη: Δευτέρα 5 Ιουλίου
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

Εργαστήριο χαρακτικής για παιδιά με τον Παναγιώτη Πριστούρη

Διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά με τον χαράκτη Παναγιώτη Πριστούρη. Η χαρά της δημιουργίας μέσα από τη γνώση της χαρακτικής τέχνης. Υλικά και έμπνευση περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε μία αξέχαστη δημιουργική εμπειρία που θα χαραχτεί για πάντα στην καρδιά τους.

Ημερομηνία: κάθε Παρασκευή του Ιουλίου
Έναρξη: Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

Εργαστήρι κεραμικής για ενήλικες και παιδιά με την Μαρία Γούργαρη

Διασκέδαση και δημιουργία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εργαστηρίου κεραμικής με τη Μαρία Γούργαρη για ενήλικες και παιδιά. Δημιουργούμε αντικείμενα χρηστικά, διακοσμητικά και καλλιτεχνικά μαθαίνοντας παράλληλα τις τεχνικές του πηλού σε όλα τα στάδια.

Ημερομηνία: Κάθε Τρίτη του Ιουλίου
Έναρξη: Τρίτη 6 Ιουλίου 2021
Ώρα: 19:00 για παιδιά , 20:30 για ενήλικες
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους με την Άννα Μανθάτη

«Συντεταγμένες» Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι

Η πόλη που γεννήθηκα έχει δύο συντεταγμένες, εμένα και εσένα.
Νικολόπουλος Γ.

Πρόκειται για ένα κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου ανακαλύπτοντας την “Φύση” του θεάτρου μέσα στην “Φύση”.  Σε κάθε μας συνάντηση, οι συντεταγμένες μας θα είναι διαφορετικές και μέσω των τεχνικών του θεάτρου (θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ομαδική αφήγηση, Θέατρο της Επινόησης*) και της φυσικής σκηνής θα ερευνήσουμε το εγώ και το εσύ.

* Το Devised (Θέατρο της Επινόησης) μπορεί να ξεκινήσει από οτιδήποτε, έχει ως αφετηρία τα πάντα. Χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από μια ομάδα ανθρώπων που αποφασίζουν να ερευνήσουν και να πειραματιστούν γύρω από έναν αρχικό άξονα με αφετηρία μια ιδέα, μια εικόνα, ένα θέμα ή ένα ερέθισμα. Ερέθισμα μπορεί να αποτελέσει ένας ήχος, ένας τόπος, μια μουσική, ένα κείμενο, ένα αντικείμενο, ένας πίνακας ή μια κίνηση. Έχει να κάνει με τη φαντασία, τη διαίσθηση, τον αυθορμητισμό.

Εμψυχώτρια: Άννα Μανθάτη

Ημερομηνία: κάθε Τετάρτη του Ιουλίου
Έναρξη: Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών της Ζωής Στέλιου

Εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες με τον Γιώργο Ντέκα

Ένας ολόκληρος νέος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά μας μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιώργου Nτέκα και τις τεχνικές που παρουσιάζει στο εργαστήριο φωτογραφίας για ενηλίκους. Τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού φωτογραφίας καθώς και διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, αναλύονται δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στη τέχνη της φωτογραφίας.

Ημερομηνία: Κάθε Τετάρτη του Ιουλίου
Έναρξη: Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021
Ώρα: 20:00
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών της Ζωής Στέλιου

Εργαστήρι ραπτικής με την Ζωή Στέλιου

Γνωρίστε τον θαυμάσιο κόσμο της ραπτικής με εργαλεία την κλωστή και τη βελόνα.

Μαθαίνουμε για τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και το νόημα της επαφής με τα βελόνια, τα ψαλίδια, την τέχνη του γαζώματος δημιουργώντας μικροπράγματα με βάση τη ραπτική.

Ημερομηνία: Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου Έναρξη: Πέμπτη 8 Ιουλίου
Ώρα: 19:00
Ηλικίες: 15+
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top