Τέταρτο
88 Προβολές

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού στην Πάτρα: «Εκ-Μαγεία», εικαστική εγκατάσταση στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων
Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, 20:00
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 21-27 Σεπτεμβρίου 2020, 19.00-24.00
Είσοδος Ελεύθερη
Στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων  και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζουν εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Εκ-μαγεία» στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων (Ακτή Δυμαίων).

Η εικαστική εγκατάσταση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Η σύλληψη της Ιδέας και η Επιμέλεια της εικαστικής εγκατάστασης «Εκ-Μαγεία» ανήκει στη Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων ως κεντρικό θέμα της εικαστικής  εγκατάστασης. Μια πρώτη πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης,  ζωής, ψυχαγωγίας μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Προσωπεία εμψυχωμένα μέσα από τεχνητές πηγές φωτός προσιδιάζουν το αέναο και το εφήμερο στο Καρναβαλικό πνεύμα της Πάτρας.

Ανοίγοντας έτσι ένα πρώτο διάλογο ανάμεσα στο κοινό και στη δημιουργική δυναμική του Καρναβαλιού της πόλης μας. Διάφανα  θραύσματα καρναβαλικής μνήμης και έκστασης «ζωντανεύουν» τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο των  Παλαιών Σφαγείων που προορίζεται για την προβολή και ανάδειξη του Καρναβαλιού της  Πάτρας, σηματοδοτώντας τη νέα  πορεία της  λειτουργίας  του.

* Ολόκληρο το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και Φεστιβάλ Θεάτρου μπορείτε να το βρείτε εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5921 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top