Τέταρτο

Καμπάνια Οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης LibertatiaΚαμπάνια Οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia. Θυμίζουμε πως η Libertatia, δραστηριοποιείται από το 2008 στη Θεσσαλονίκη και  έγινε στόχος φασιστικής επίθεσης και εμπρησμού στις 21 Ιανουαρίου 2018. Ωστόσο πάρθηκε απόφαση από τον κόσμο που δραστηριοποιούνταν στην κατάληψη για την επισκευή του καμένου κτιρίου.

Όπως ανακοινώνεται:

Έχουν περάσει 3 χρονιά πλέον κι ο αγώνας για την ανοικοδόμηση συνεχίζεται. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεχτήκαμε 3 κατασταλτικές επιθέσεις με σκοπό την παρεμπόδιση των εργασιών. Το αποτέλεσμα αυτών είναι 16 συλλήψεις με γελοίες κατηγορίες όπως «καταστροφή ιστορικού μνημείου», την ίδια ώρα που δεν έχει υπάρξει κανένα κατηγορητήριο και καμία σύλληψη για τους πραγματικούς καταστροφείς εμπρηστές του κτιρίου.

Αυτές οι επιθέσεις όμως δεν κατάφεραν να να μας τρομοκρατήσουν, παρά να ατσαλώσουν το πείσμα μας για την συνέχιση του δίκαιου αγώνα της ανοικοδόμησης. Η ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia είναι υπόθεση όλου του
αντιφασιστικού, αναρχικού κι επαναστατικού κινήματος, όλου του κόσμου του αγώνα. Είναι υπόθεση της συνολικής υπεράσπισης των καταλήψεων, καθώς η συνέχιση κι ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανοικοδόμησης περνάει πολύ
ισχυρά μηνύματα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία και εδραιώνει έναν πολύ δυνατό συμβολισμό μέσα σε μια γενικευμένη κατασταλτική συνθήκη.

Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών-τριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά ότι η κατάληψη Libertatia θα συνεχίσει την παρουσία της ως δομή αγώνα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία. Ο δίκαιος αγώνας για την ανοικοδόμησή της θα συνεχιστεί κόντρα στις απειλές και τους τραμπουκισμούς κράτους και παρακράτους, λειτουργώντας ως μια σημαντική κινηματική παρακαταθήκη, σημείο αναφοράς και πρόταγμα μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς καταστολής.

Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο, τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει την προσπάθεια μας αυτή. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα.

Να υπερασπιστούμε τις δομές μας – Να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα της ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και στις διωκόμενες συντρόφισσες

libertatiasquat.blogspot.com | το λινκ για την οικονομική ενίσχυση: https://www.firefund.net/rebuildlibertatia

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top