Καρδίτσα: «Όλη η πόλη στο πόδι» – 4ήμερο δράσεων και αγώνα

4 ημέρες δράσεων και αγώνα διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα για τη στήριξη των διωκόμενων διαδηλωτών, που δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην Καρδίτσα επειδή διαδήλωναν έξω από το Δημαρχείο της πόλης κατά των εγκαταστάσεων υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από ανεμογεννήτριες στο κεντρικό δίκτυο.
Αναλυτικά το κάλεσμα:
Στις 22 Αυγούστου του 2019, όταν η οικονομική επιτροπή του δήμου Καρδίτσας θα συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να επικυρώσει τη δημοπρασία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο δημαρχείο Καρδίτσας και βρέθηκε αντιμέτωπο με ξύλο και χημικά, αλλά κατάφερε να σταματήσει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Το κράτος, η δημοτική αρχή, οι μηχανισμοί καταστολής και δικαστικής εξουσίας δεν το αποδέχτηκαν. Συντάχθηκαν με μένος, για να υπερασπίσουν τα επιχειρηματικά πλάνα καταστροφής των δασικών εκτάσεων για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της ενέργειας, και έτσι τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς 4 συναγωνιστές κλήθηκαν στην ασφάλεια για εξηγήσεις, έπειτα από την υποτιθέμενη ταυτοποίησή τους από αστυνομικούς, επειδή ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση. Τώρα, λοιπόν, οδηγούνται σε δίκη με στημένες κατηγορίες.
Γι’ αυτό διοργανώνουμε ένα τετραήμερο δράσεων και αγώνα, που περιλαμβάνει:
– Παρουσίαση του βιβλίου «Η διαδικασία απελευθέρωσης της Μητέρας Γης του λαού Νάσα» (Ούμα Κίουε) από τις εκδόσεις Δυσήνιος Ίππος και προβολή του ντοκιμαντέρ “Sangre Y Tierra” (2015) σε σκηνοθεσία Ariel Arango: Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 19:00 στον υπαίθριο χώρο του Παυσιλύπου.
– Συναυλία Αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης από τοπικά μουσικά σχήματα, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων: Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21.00 στην Πλατεία Πλαστήρα.
– Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Κεντρική Πλατεία.
– Συγκέντρωση συμπαράστασης: Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 09.00 στα Δικαστήρια Καρδίτσας.
Καλούμε κάθε πολίτη της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφονται, να συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων και να σταθεί αλληλέγγυα σε όλους εκείνους που διώκονται.
Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία, να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα Άγραφα
Όλοι στον αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας