tetartopress

Καρδίτσα: «Όλη η πόλη στο πόδι» – 4ήμερο δράσεων και αγώνα


4 ημέρες δράσεων και αγώνα διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα για τη στήριξη των διωκόμενων διαδηλωτών, που δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην Καρδίτσα επειδή διαδήλωναν έξω από το Δημαρχείο της πόλης κατά των εγκαταστάσεων υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από ανεμογεννήτριες στο κεντρικό δίκτυο.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Στις 22 Αυγούστου του 2019, όταν η οικονομική επιτροπή του δήμου Καρδίτσας θα συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να επικυρώσει τη δημοπρασία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο δημαρχείο Καρδίτσας και βρέθηκε αντιμέτωπο με ξύλο και χημικά, αλλά κατάφερε να σταματήσει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Το κράτος, η δημοτική αρχή, οι μηχανισμοί καταστολής και δικαστικής εξουσίας δεν το αποδέχτηκαν. Συντάχθηκαν με μένος, για να υπερασπίσουν τα επιχειρηματικά πλάνα καταστροφής των δασικών εκτάσεων για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της ενέργειας, και έτσι τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς 4 συναγωνιστές κλήθηκαν στην ασφάλεια για εξηγήσεις, έπειτα από την υποτιθέμενη ταυτοποίησή τους από αστυνομικούς, επειδή ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση. Τώρα, λοιπόν, οδηγούνται σε δίκη με στημένες κατηγορίες.

Γι’ αυτό διοργανώνουμε ένα τετραήμερο δράσεων και αγώνα, που περιλαμβάνει:

Παρουσίαση του βιβλίου «Η διαδικασία απελευθέρωσης της Μητέρας Γης του λαού Νάσα» (Ούμα Κίουε) από τις εκδόσεις Δυσήνιος Ίππος και προβολή του ντοκιμαντέρ “Sangre Y Tierra” (2015) σε σκηνοθεσία Ariel Arango: Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 19:00 στον υπαίθριο χώρο του Παυσιλύπου.

 Συναυλία Αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης από τοπικά μουσικά σχήματα, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων: Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21.00 στην Πλατεία Πλαστήρα.

 Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Κεντρική Πλατεία.

Συγκέντρωση συμπαράστασης: Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 09.00 στα Δικαστήρια Καρδίτσας.

Καλούμε κάθε πολίτη της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφονται, να συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων και να σταθεί αλληλέγγυα σε όλους εκείνους που διώκονται.

Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία, να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα Άγραφα
Όλοι στον αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:30 και στις ...
Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης ενισχύει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε ειδικές ομάδες κοινού – σε ...
Έκθεση ΜΑΤ.

«Μπουσουλάω» – Ατομική έκθεση της ΜΑΤ στην Κάμιρο

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεση της ΜΑΤ που θα διαρκέσει ...
«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

Η παράσταση  «Κομμάτια μου που να σας βρω» ανεβαίνει από τη Θεατρική ομάδα «από Κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top