Τέταρτο

Καρναβάλι Πάτρας: Οι Jazz Satyrs διασκευάζουν το “BRAZIL” στα «Αντίδωτα»Το «Brazil» του Αny Barroso (με τους Jazz Satyrs) είναι ένα κομμάτι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης «Τ’ Αντίδωτα» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το πέμπτο από τα 12 τραγούδια της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 μέσα από το κανάλι στο Youtube.

Όπως σημειώνουν οι Jazz Satyrs: «Επιλέξαμε ένα κλασικό αγαπημένο κομμάτι του τζαζ ρεπερτορίου, εκτελεσμένο σε πιο λάτιν ρυθμούς, για να ενώσουμε την μουσική που μας εκφράζει, με τη γιορτή που μας μεγάλωσε»

Οι Jazz Satyrs δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το Σεπτέμβριο του 2012 σαν ένα τυπικό τζαζ κουιντέτο.

Οι επιλογές τους έχουν να κάνουν με τα στυλ της τζαζ που αναπτύχθηκαν από το 1950 και μετά και αποτυπώθηκαν με τους όρους hard bop, soul jazz, δηλαδή μελωδίες επηρεασμένες από την πνευματική κουλτούρα της αφροαμερικανικής κοινότητας με έντονη ρυθμικότητα, και φτάνουν μέχρι την cool jazz με πιο χαλαρούς ρυθμούς και μελωδίες, τυπικές φόρμες και κλασικές επιρροές. Τα ακούσματα τους περιλαμβάνουν τους καλλιτέχνες Horace Silver, Nat & Cannonball Adderley, Lee Morgan, Art Blakey, John Coltrane, Miles Davis, Dave Brubeck.

Από το 2016, οι Jazz Satyrs συνεργάζονται με την Αναστασία Βελισσαρίου στη φωνή.

Από την μπάντα έχουν περάσει καλοί φίλοι και μουσικοί όπως Δημήτρης Πετρόχειλος-trumpet, Γιώργος Κοκκινάρης-double bass, Στάθης Μαρκόπουλος-drums, Δημήτρης Βόσσος-saxophones.

Στην παρούσα φάση συνεχίζουν ως κουαρτέτο.


Μουσική: Ary Barroso
Στίχοι: Bob Russell
Graphic Designer: Χαρά Κωστοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) – Καρναβάλι Πάτρας
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης
Ενoρχήστρωση: Όλοι μαζί
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαρίου του 2021 στο NoiseBox Studio στην Πάτρα.
Ηχογράφηση, μίξη, Mastering: Διονύσης Μπάστας.

Jazz Satyrs

Φωνή: Αναστασία Βελισσαρίου.
Πιάνο: Δημήτρης Στεφανόπουλος
Κοντραμπάσο: Vilen Karapetyan (Βιλέν Καραπετιάν)
Drums Set: Χρήστος Παγκόπουλος
Τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης

*Εκτός από την ηχογράφηση και την παραγωγή ψηφιακού δίσκου με τα 12 τραγούδια, θα διοργανωθεί ζωντανή (live) παρουσίαση του έργου όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top