Τέταρτο

Καρναβάλι Πάτρας: Sneaky Snake “Karnavali Number 9” στα «Αντίδωτα»Τα “Karnavali Number 9” των Sneaky Snake είναι ένα κομμάτι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης δράσης «Τ’ Αντίδωτα» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το δωδέκατο (τελευταίο) από τα 12 μέρη της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 μέσα από το κανάλι στο Youtube.

Όπως σημειώνουν οι Sneaky Snake: «Το “Karnavali Number 9” είναι ένα χιουμοριστικό/σατυρικό κομμάτι που ξεκίνησε απροσδιόριστα και πήρε τη μορφή του όσο προχωρούσε. Αρχίσαμε μαζεύοντας αποσπάσματα από ειδήσεις που είχαν να κάνουν με την ματαίωση του περσινού καρναβαλιού και την πανδημία. Είναι ένα κολλάζ από φράσεις και πράγματα που ακούσαμε και μας στιγμάτισαν τον τελευταίο χρόνο, από σειρές του Netflix, αλλά και πολλά samples από γνωστά τραγούδια. Ο μελοποιημένος Άδωνις Γεωργιάδης είναι βασισμένος σε ένα βίντεο του φοβερού μουσικού Danik και έγινε το κεντρικό ρεφρέν του τραγουδιού. Ο τίτλος του κομματιού είναι αναφορά στο Revolution Number 9 των Beatles και υπογραμμίζει το πολιτικό statement που θέλαμε να περάσουμε μέσα από το χιούμορ και την σάτιρα του τραγουδιού.»


Σύνθεση: Νίκος Μαυρίδης – Γεωργία Καλογεράτου
Graphic Designer: Χαρά Κωστοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση : Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας.
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης.
Η ηχογραφήσεις έγιναν από τον Νίκο Μαυρίδη στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας.
Η μίξη από τον Πέτρο Βουδούρη και τον Νίκο Μαυρίδη.
Το Mastering πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στο NoiseBox Studio στην Πάτρα από τον Διονύση Μπάστα.

Σχεδιασμός / Μουσική Παραγωγή / Beat Composition / Sampling / Vocals: Νίκος Μαυρίδης.
Σχεδιασμός / Μουσική Παραγωγή / Backing Vocals / Γεωργία Καλογεράτου.
Hammond / Synthesizers: Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος.
Sound design / Beat Composition / Mixing Assistant: Πέτρος Βουδούρης.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας:  YouTube | Facebook Instagram | Website 

*Εκτός από την ηχογράφηση και την παραγωγή ψηφιακού δίσκου με τα 12 τραγούδια, θα διοργανωθεί ζωντανή (live) παρουσίαση του έργου όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top