Τέταρτο

Κατά τον δαίμονα εαυτού

surreal-1760643_1280


«Ελκυστική η σήψη, γδέρνει σε κομμάτια τη νιότη σου» ψιθύρισε το θυμικό του. Εκείνος όμως έπραττε κατά τον δαίμονα εαυτού. Διένυε τον δρόμο που είχε επιλέξει, ανεξάρτητα απ΄τις δυσκολίες που συναντούσε.

Μοναδικός και αναπάντεχος φίλος του, δεν ήταν άλλος απ΄ τον χρόνο που τον συντρόφευε στα βήματα του.

Το κοινωνικό περιβάλλον τον είχε περιθωριοποιήσει στην γωνία της τάξης. Αυτής της νοητής γραμμής που οφείλουνε όλοι να ακολουθούν ηθικά πισθάγκωνα ώστε να μην εξωκείλουνε τα κελεύσματα των εκάστοτε θεσμών.

Αγαπούσε τη μουσική και με τη συνοδεία μιας κιθάρας ταξίδευε, σε πόλεις, χωριά, και τη φαντασία του.

Κοιμόταν σε παγκάκια, εγκαταλελειμμένα σπίτια, σπηλιές. Υπήρχαν μάλιστα μέρες, που έτρωγε λίγο ψωμί μόνο. Μα τα χρήματα δεν τον ενδιέφεραν ουδόλως. Παρά μόνο η «σήψη» του.

Η αντανάκλαση των «θέλω», στον καθρέφτη του «πρέπει». Εκείνη η ευτυχία, που βουλιάζεις καρτερικά δίχως να σκέφτεσαι το «μετά» και το «αύριο». Το τραγούδι  της «απόδρασης» σε νησιά του ονείρου.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Γιολάντα

Γιολάντα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 44 Άρθρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Απ’ τα εφηβικά μου χρόνια ολοένα αύξανα την αγορά τετραδίου και πένας για να γράφω μικρά και μεγάλα κείμενα. Πλέον σιγά σιγά ανακάλυψα και την χρήση του πληκτρολογίου για τον σκοπό αυτό. Απ’ το 2013 έως τώρα έχουν εκδοθεί βιβλία μου τόσο σε έντυπη όσο και σε μορφή free ebook. (Η τεχνολογία που λέγαμε!) Επίσης έχω συμμετάσχει και σε συλλογές, με ομαδικό έργο. Καλή σας ανάγνωση! http://nicosvardakas.blogspot.gr

 

Back to Top