Τέταρτο

81 Προβολές

Καταγγελία για δολοφονική επίθεση κατά τριών αστέγων μεταναστών στα Χανιά

homeless-xaniaΜε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων καταγγέλλει πως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με ρόπαλα κατά τριών άστεγων μεταναστών την ώρα που κοιμόντουσαν μπροστά από ακατοίκητο κτίριο. Η δολοφονική επίθεση έγινε λίγες μέρες μετά την εκκένωση κτιρίου -στην ίδια περιοχή- στο οποίο είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην πόλη μας, «οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ» απομάκρυνε πριν από λίγες μέρες άστεγους μετανάστες από κτίριο στην περιοχή του Κουμ Καπί στο οποίο είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο.

Στην πόλη μας, σήμερα, Παρασκευή, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τρεις άστεγοι μετανάστες δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στην ίδια περιοχή. Ομάδα ατόμων με κουκούλες και ρόπαλα άρχισε να τους ξυλοκοπεί ενώ κοιμόντουσαν μπροστά από ακατοίκητο κτίριο.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ στο παραπάνω γεγονός ήταν «άμεση». Στο πρώτο τηλεφώνημα από το σημείο της επίθεσης ήρθε η απάντηση «ας έρθουν αυτοί [οι δαρμένοι] εδώ να κάνουν μήνυση», εν τέλει αστυνομικοί εμφανίστηκαν μετά από μισή ώρα και δεύτερο τηλεφώνημα ενώ το ασθενοφόρο έφτασε πολύ αργότερα.

Αυτή είναι η προστασία τους προς τον άνθρωπο (γιατί κάποιους δεν τους θεωρούν ανθρώπους). Αυτή είναι η φιλοξενία μας προς τον άλλο (μάλλον εξαντλήθηκε να σέρνεται πίσω από τουρίστες).

Και μην ξεχνάμε το έργο των τοπικών ΜΜΕ με εμετικές δημοσιεύσεις για τους «Παράνομους καταληψίες Σομαλούς» οι οποίοι παραβίασαν το ιερό της ιδιοκτησίας (για να επιβιώσουν).

Αρνούμαστε τη συνέχιση του διωγμού των κατατρεγμένων από ντόπιους μπράβους και φασίστες.

Αρνούμαστε να συνηθίσουμε το θάνατο και την παρέα του να κόβουν βόλτες έξω απ’ τις πόρτες μας.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την αφωνία στη βαρβαρότητα.

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4719 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top