Τέταρτο

Καταγραφή ζημιών σε κατοικίες, από την κακοκαιρία στην Πάτρα


Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους κατοίκους των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, να απευθύνονται, για την καταγραφή των ζημιών τους, ως εξής:
– Για σπίτια με ζημιές στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, στο παλαιό Δημαρχείο του Ρίου.
– Για σπίτια με ζημιές, στην περιοχή από το Γλαύκο έως το χείμαρρο Παναγίτσα, στα Γραφεία του Νοτίου Διαμερίσματος (Αιήτου 3) και στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας στο παλαιό Δημαρχείο.
– Και για σπίτια με ζημιές στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βρανχεΐκων, στο πρώην Δημαρχείο στα Βραχνέικα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το φαινόμενο της σφοδρής κακοκαιρίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε, στο πλευρό των κατοίκων των παραλιακών περιοχών του Δήμου που επλήγησαν όχι τόσο από την έντονη βροχόπτωση, όσο από το φαινόμενο του έντονου κυματισμού της θάλασσας.


Από τις 3 τα ξημερώματα σήμερα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων επιχειρούν στην περιοχή των Ιτεών, με μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτουν ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ, για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα φρεάτια από τα φερτά υλικά που κατέβασαν τα ρέματα και ξέβρασε η θάλασσα, μετά τη χθεσινή μεγάλη νεροποντή.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, «έπνιξε» με νερό και φερτά υλικά, Ιτιές, πλαζ, Ακταίο, Ρίο και Αραχωβίτικα. Οι εργαζόμενοι ήταν σε εγρήγορση όλη τη νύχτα -και θα παραμείνουν μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου- στους συγκεκριμένους παραλιακούς δρόμους, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Συνεργεία του Δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, για να βρει τρόπο διαφυγής το νερό, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top