Τέταρτο

Κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Πατρών από Φοιτητικούς ΣυλλόγουςΣήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου πραγματοποιείται κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις μας! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεδριάσουν, όλους τους φοιτητές να βρεθούν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών και κατάργηση της τηλεκπαίδευσης. Όλοι/όλες στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητικούς συλλόγους στις 5/3 ενάντια στο νόμο που ψηφίστηκε για τα ΑΕΙ, ενάντια στην καταστολή που δέχονται οι αγώνες μας, για ασφαλές άνοιγμα των σχολών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων:

Μετά από ένα χρόνο κλειστών σχολών, με τους φοιτητές να κατακλύζουν τους δρόμους πανελλαδικά και την κοινωνία να στέκεται σύσσωμη δίπλα μας, ο νόμος Κεραμέως πλανιέται ακόμα σαν φάντασμα πάνω από τα δικά μας Πανεπιστήμια. Νόμος που εμπεριέχει τις διαγραφές φοιτητών, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την ενίσχυση του πειθαρχικού κώδικα.

Τη Δευτέρα 22/2 γίναμε όλοι μάρτυρες μιας “πρωτοφανούς” εισβολής των δυνάμεων της αστυνομίας στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, είδαμε την βίαιη καταστολή των φοιτητών, αλλά και ευρύτερα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας,  που βρίσκονταν εκεί να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως. Αυτές μπορεί να είναι εικόνες από το μέλλον μας. Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που ακόμα και τώρα μιλάει για μειοψηφίες, εθελοτυφλώντας, χωρίς κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα, θεωρεί πως θα μας τρομοκρατήσει με βία, καταστολή και βιώματα που μας θυμίζουν άλλη εποχή.

Αν νομίζουν πως αυτός ο νόμος-έκτρωμα θα εφαρμοστεί είναι βαθιά γελασμένοι και η κυρία Υπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε όλη την Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να μην εφαρμοστεί ούτε σελίδα αυτού του νόμου.


Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε αυτά που καθημερινά μας στερούν, τα δίκαια και αυτονόητα. Πηγαίνουμε κόντρα σε ότι επιτίθεται στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, στην εργασιακή μας προοπτική, στις ελευθερίες και τα δικαιώματα που μας στερούν. Πηγαίνουμε κόντρα στο «κράτος δικαίου», ένα κράτος που επέλεξε να δώσει χρήματα στα ΜΜΕ και στην αστυνομία αντί να ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν παιδείατη δημόσια και δωρεάν υγεία.

Ο νόμος Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις μας! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεδριάσουν, όλους τους φοιτητές να βρεθούν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών και κατάργηση της τηλεκπαίδευσης.

Με βάσεις διαγραφές και αστυνομία τσακίζουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία

Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία

Να ανοίξουν με ασφάλεια όλες οι σχολές

Όλοι/όλες στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητικούς συλλόγους στις 5/3 ενάντια στο νόμο που ψηφίστηκε για τα ΑΕΙ, ενάντια στην καταστολή που δέχονται οι αγώνες μας, για ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top