tetartopress

«Καταβύθιση στον εαυτό» – Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Τίνας Κόντογλη στο Πολύεδρο στην Πάτρα


Την  πρώτη ατομική της έκθεση στην Πάτρα, πραγματοποιεί η Τίνα Κόντογλη, από την Πέμπτη 17 Μαρτίου και μέχρι 7 Απριλίου στο Πολύεδρο. Σε αυτή την έκθεση θα παρουσιάσει 30 έργα διαφόρων διατάσεων με μεικτή τεχνική. Με ευαισθησία και αισθαντικότητα παρουσιάζει στα έργα της στιγμιοτυπικές απεικονίσεις προσώπων με χειρονομιακή γραφή και χρωματικές εντάσεις.

Η Τίνα Κόντογλη, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Από το 2003 μέχρι το 2007 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος σε ιδιωτικά εργαστήρια στην Αθήνα. Το 2007 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Αποφοίτησε το 2012 από το 2ο εργαστήριο ζωγραφικής με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Καστρίτση. Το 2011 έλαβε μέρος στην Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο του Προγράμματος συμμετοχής στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (Prespa Cultural Triangle-Renovation of the Laimos Library Area), που περιλάμβανε εικαστικές δραστηριότητες με παιδιά συμπεριλαμβανομένου του τόπου, του χώρου και φυσικών υλικών. Το 2021, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Παιδιών και Εφήβων Ικανότητες και Μαθησιακές Δυσκολίες), με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ιωάννη Δημάκο και έρευνα με θέμα «Η επίδραση της χειρονομιακής τέχνης σε άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού». Από το 2014 ζει και εργάζεται στην Πάτρα ως εικαστικός σε Κέντρο του Δήμου Πατρέων για άτομα με αναπηρίες, απ’ όπου αντλεί συχνά θέματα ενώ παράλληλα δέχεται και πολλά ερεθίσματα για την προσωπική της δουλειά. Η πρώτη ατομική της έκθεση «Η Εντροπία της μνήμης», έγινε στη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία, χώρος «Τέχνη», στο Κιλκίς. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 17 Μαρτίου – Πέμπτη 7 Απριλίου

Η είσοδος γίνεται ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τοποθεσία: Πολύεδρο, Κανακάρη 147 Πάτρα | Οδηγίες Πρόσβασης μέσω Google map | 2610277342


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Aνδρέας Κατερινόπουλος: «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»

Ένα νέο μουσικό έργο με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»,που ηχογραφήθηκε στο Studio B της ΕΡΑ υπό τη ...
Dog In Style:"Stress"

Dog In Style:”Stress”

Κυκλοφόρησε το νέο album των Dog In Style με τίτλο «Stress». Έχοντας δυο e.p. και τρία singles στο ενεργητικό τους, ...
Frenzee

Frenzee live στο An Club

Μια από τις πιο εκρηκτικές προτάσεις της εγχώριας punk rock σκηνής που βασίζεται στα 3 αδέλφια από την Κρήτη, επιστρέφει ...
Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Ήχοι από μπάντες του δρόμου στα Βαλκάνια και τις τσιγγάνικες γειτονιές, ethnic χρωματισμοί και αέρας μεσανατολίτικος. Ποιητικός λόγος, ιστορίες, φόρμες ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top