Τέταρτο

267 Προβολές

Κατερίνα Χανδρινού «Κόρκυρα»Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Χανδρινού, Κόρκυρα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις κείμενα, παρακολουθεί μια πορεία αναζήτησης στις μνήμες και τις καταβολές. Επιχειρεί ένα ανάπτυγμα σε ελεύθερη πρόζα του Sins of my father του Tom Waits, με την ελπίδα και την πίστη οι κληρονομημένες αμαρτίες των γονέων να παιδεύουν τα τέκνα, όπως παιδεύει -ωσότου βρεθεί- ένας χαμένος, καλά κρυμμένος θησαυρός. Και μια σημείωση: Η ανάγκη για επιστροφή και επανείσοδο στο πατρικό, που σε πρώτη ανάγνωση πραγματεύεται το βιβλίο, ας εκληφθεί κι ως μια βασική δυσκολία, αλλά και επιμονή, της συγγραφέως να συναντήσει ουσιαστικά και βαθιά τα κύματα των αντίθετα κινούμενων ανθρώπων, αυτών που αρχετυπικά και πάντα θα αναχωρούν από το σπίτι αυτό, για να βρεθούν στο «κέντρο» του κόσμου.

Η Κόρκυρα είναι ο πρώτος τίτλος της επανέναρξης των εκδόσεων Κείμενα.

Η Κατερίνα Χανδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει, εργάζεται, φαντάζεται, διαβάζει, υποκύπτει, γράφει, σβήνει. Η Κόρκυρα είναι το τρίτο της βιβλίο. Προηγήθηκαν το Συμπαθές αγρίμι (εκδ. Ενδυμίων, 2013) και το γιατί δεν οδηγούν οι ποιητές (εκδ. Sestina, 2018).

«Προσπαθώ να σκεφτώ. Το μυοσκελετικό σύστημα του σπιτιού.
Να καταλάβω τη ζωή μου.
Να με πείσω πως η αναστήλωση αυτή στο τέλος θα ολοκληρωθεί και θα με ανακουφίσει. Ότι αξίζει τον κόπο. Ότι υπάρχει λόγος.
Ότι θα ταξινομήσει τα γεγονότα.
Θα ιεραρχήσει τα καλοκαίρια.
Θα ελαφρύνει τη συνείδηση μου.».

«Κόρκυρα» | Συγγραφέας: Κατερίνα Χανδρινού  | Σελίδες 104 |  Διαστάσης 11.5×19 |  1η έκδοση: 2019 | Εκδόσεις Κείμενα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5375 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top