Τέταρτο

Κάτι νέο συμβαίνει στο Μεσολόγγι


Τι συμβαίνει όταν οι ντόπιοι αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τον τόπο τους; Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η συμμετοχική διαδικασία χαρτογράφησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς; Χάρτες που μας περιηγούν στην πλούσια πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και στο φυσικό περιβάλλον. Ενημερωτικό υλικό για τον μοναδικό βιότοπο που μας περιβάλλει και ξεχωριστές βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Βόλτες με πριάρι στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας για να ζήσεις σαν ψαράς ή πειρατής και να δεις από κοντά τους υπέροχους αργυροπελεκάνους, δραστηριότητες με τον ψαρά και ψάρεμα στο ιβάρι, ξεναγήσεις και γαστρονομικές απολαύσεις, πρωτόγνωρες συγκινήσεις από τις αφηγήσεις των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ταξίδια στο χρόνο βάζοντας πλώρη για… την Τροία και φωτογραφικά σαφάρι.

Αυτή είναι μια μικρή γεύση από όσα μπορείς να ζήσεις στο Μεσολόγγι με τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που διοργανώνει το Messolonghi By Locals για ντόπιους και επισκέπτες και μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα messolonghibylocals.com.

Και για όσους είναι κοντά, τότε αξίζει τον κόπο μια βόλτα από τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Κώστα Κατσή, πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ) για να πάρετε μέρος στα εργαστήρια, να δείτε τις εικαστικές εκθέσεις και τις παρουσιάσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται, να οργανώσετε τη δική σας βιωματική εμπειρία και να συνομιλήσετε με τους ντόπιους.

Το Μεσολόγγι των Ντόπιων είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη του Μεσολογγίου. Με εφόδιο την πολιτιστική κληρονομιά, οι ντόπιοι διαμορφώνουν με συμμετοχικές διαδικασίες την σύγχρονη ταυτότητα, εμπνέονται από αυτή, ενεργοποιούνται και δρουν για ένα αειφόρο παρόν και μέλλον του τόπου.

Messolonghi by Locals: www.messolonghibylocals.com | [email protected] | facebook | instagram | youtube


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9953 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top