Τέταρτο

Κατοχυρώθηκε το νέο δηλωτικό σήμα του Δήμου Πατρέων


Η μυθική μορφή του Πατρέα, όπως αποδόθηκε από τον σπουδαίο ζωγράφο και ακαδημαϊκό Επαμεινώνδα Θωμόπουλο,  στο έργο του που δημιούργησε το 1930 και κοσμεί το Δημαρχείο της Πάτρας, είναι πλέον το νέο κατοχυρωμένο δηλωτικό σήμα του Δήμου Πατρέων.

Το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δήμου Πατρέων για την αντικατάσταση των   προγενέστερων σημάτων του Δήμου με το νέο σχέδιο που αποδίδει τον οικιστή της πόλης, Πατρέα πλαισιωμένο με την άμπελο και τις δάφνες που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη και τον Μαίανδρο. Το σχέδιο είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πριν αποσταλεί στο Υπουργείο  Εσωτερικών.

Η μη ύπαρξη κατοχυρωμένου σήματος ήταν ο λόγος που ο Δήμος Πατρέων χρησιμοποιούσε το εθνόσημο στα υπηρεσιακά του έγγραφα.

«Είχαμε χρέος να επαναφέρουμε στα δημοτικά μας έγγραφα, το έμβλημα που συνδέεται  με την ιστορική διαδρομή της έδρας του διευρυμένου Δήμου μας. Η μυθική μορφή του Πατρέα, του οικιστή της πόλης είναι το πλέον αναγνωρίσιμο δηλωτικό σήμα του Δήμου Πατρέων και το επαναφέρουμε τιμώντας παράλληλα τον σπουδαίο ζωγράφο Επαμεινώνδα Θωμόπουλο, που τα έργα του έχουν συνδεθεί με της ιστορία του Δημαρχείου μας»  δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του νέου δηλωτικού σήματος του Δήμου Πατρέων υπήρξε προϊόν της συνεργασίας  του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων με τον γραφίστα, αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Καρτσακλή που πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέσω των Κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7670 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

   

Back to Top