Τέταρτο

Κέρκυρα: Να σταματήσουν άμεσα τα καταστροφικά σχέδια αποψίλωσης του ΕρημίτηΤην Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, πολίτες που συνεχίζουν να εναντιώνονται στην περιβαλλοντική καταστροφή του Ερημίτη βγήκαν στους δρόμους της Κέρκυρας. Πανό εμφανίστηκαν σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, και ασκώντας ένα θεμελιώδες δικαίωμα, πραγματοποιήθηκε μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Μια διαμαρτυρία ενάντια στην αποψίλωση της περιοχής του Ερημίτη, ενάντια στην παράνομη καταπάτηση της παράκτιας ζώνης της Βρωμόλιμνης, ενάντια στην απαγόρευση χρήσης των δημοτικών μονοπατιών από περιπατητές, ενάντια στην προσπάθεια εκφοβισμού που εκδηλώνεται με κάθε δυνατό μέσο τις τελευταίες ημέρες στον Ερημίτη.

«Είμαστε εδώ και θα σταματήσουμε αυτό το έγκλημα» εκφράζουν κάτοικοι της Κέρκυρας που οραματίζονται ένα νησί βιώσιμο για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές.


Παρόμοια ενέργεια είχε συμβεί και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου όταν δεκάδες περιπατητές στον Ερημίτη, τηρώντας απόλυτα τις υγειονομικές προφυλάξεις λόγω Covid 19, σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας για την καταστροφή που έχει ήδη γίνει και συνεχίζεται στην περιοχή της Βρωμολίμνης, παρά το γεγονός ότι προστατεύεται σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα για την προστασία και διατήρηση μικρών νησιώτικων υγρότοπων (Βρωμολίμνη, Υ222KER030, Νήσος Κέρκυρα, 14 στρέμματα).

Οι περιπατητές εκφράζουν έντονη αγανάκτηση από το θέαμα καταστροφής του τοπίου που αντίκρυσαν και τους προκάλεσε σοκ.

Υπενθυμίζεται, πως οι πολίτες αγωνίζονται για να κρατήσουν τον Ερημίτη ακέραιο, όμορφο όπως είναι και ανοικτό σε όλους, αγωνίζονται για να ακυρώσουν τα καταστροφικά σχέδια του κεντρικού κράτους και των ιδιωτών στους οποίους το κράτος ανέθεσε την καταστροφή.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top