Τέταρτο

Kevin Barry «Νυχτερινό Πλοίο για Ταγγέρη»


Σ’ ένα λιμάνι της Ανδαλουσίας, δυο παλιοί φίλοι, άνθρωποι του υποκόσμου, περιμένουν με αγωνία ένα πλοίο από την Ταγγέρη. Μια χαμένη αγάπη, μια κόρη εξαφανισμένη…, η ζωή τους έχει έρθει τα πάνω κάτω – άραγε, υπάρχει κάτι που μπορεί ακόμη να σωθεί; Κατά την πολύωρη αναμονή τους ανατρέχουν στο κοινό τους παρελθόν, σε ιστορίες βίας και ρομαντισμού, σε λάθη, έρωτες, αμοιβαίες υποχωρήσεις και προδοσίες.

Ο Κέβιν Μπάρι (Kevin Barry, γενν. 1969) είναι Ιρλανδός συγγραφέας της νεότερης γενιάς, με πολλά βραβεία πλέον στο ενεργητικό του. Πιο γνωστά έργα του το φουτουριστικό City of Bohane (2011), μια δυστοπική περιγραφή τῆς ιρλανδικής πόλης του Κορκ κατά το έτος 2053 (International Dublin Literary Award για το 2013), και το Beatlebone (2015, τιμήθηκε με το επίσης σημαντικό Goldsmiths Prize), που περιγράφει μέσω ενός κράματος σπαρταριστών διαλόγων, παραισθησιογόνου πρόζας και επεξηγηματικών σχολίων εκ μέρους του συγγραφέα, την επίσκεψη του Τζον Λένον το 1978 στη Δυτική Ιρλανδία. Το Νυχτερινό πλοίο για Ταγγέρη (Night Boat to Tangier), που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2019, μπήκε στη μακρά λίστα του Booker Prize για το έτος 2019.

«Νυχτερινό Πλοίο για Ταγγέρη» (Night boat to Tangier) | Συγγραφέας: Kevin Barry | Μετάφραση: Ορφέας Απέργης | Έργο Εξωφύλλου:Κώστας Ι. Σπυριούνης, Στο Λιμάνι , 2015 | Διαστάσεις: 13 x 20cm | Σελίδες: 303 | Ημερομηνία παρούσας έκδοσης: Νοέμβριος 2021 | Εκδόσεις Gutenberg | Διαβάστε ένα απόσπασμα

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8234 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top