Τέταρτο

ΚΚΕ(μ-λ) Πάτρας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 27/11 στους 62 διωκόμενους


Ανακοίνωση – Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) για συμμετοχή στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 27/11 στις 11:30 στην πλατεία Όλγας Πάτρας για τους 62 συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα που σέρνονται σε δίκη.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα και την οργανωμένη πολιτική δράση.

Ένα από τα πρώτα μέτωπα που άνοιξε το εκμεταλλευτικό σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι στο λαό και στη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, ήταν εκείνο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Από τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα sms και τα «εξοδόχαρτα» για οποιοδήποτε βήμα εκτός σπιτιού, μέχρι τους αυστηρούς ελέγχους και την τρομοκρατία που έσπερναν οι δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης κύμα φασιστικοποίησης. Βεβαίως, είχε να πατήσει στο έδαφος που έστρωναν εδώ και χρόνια όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Το περσινό Πολυτεχνείο, αλλά και η 6η Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, αποτέλεσαν πεδίο για εφαρμογή χουντικού τύπου αποφάσεων. Με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, απαγορεύτηκαν κάθε είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, για τις δύο αυτές επετείους, ενώ ορίστηκαν υπέρογκα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ για τους παραβάτες. Αυτοί που κλείνουν Νοσοκομεία, που βγάζουν σε «αναστολή» εργαζόμενούς, που αρνούνται τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τσαλαπατάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, που είναι υπεύθυνοι για την εφιαλτική τροπή που έχει πάρει η πανδημία και στη χώρα μας, θέλησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας και να επιβάλουν στο κίνημα σιγή ασυρμάτου.

Δεν το κατόρθωσαν. Τα καλέσματα πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων βρήκαν ανταπόκριση και, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Βρήκαν όμως μπροστά τους έναν πάνοπλο και πολυπληθή μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας, που μόνο στόχο είχε την καταστολή. Οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν, αγωνιστές κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, συλληφθήκαν και έναν χρόνο μετά δέχονται κλήσεις για δίκες.

Δίκη των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, που ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 14/9, αναβλήθηκε και αναμένεται η νέα δικάσιμος.

Δίκη που συνεχίζεται στις 14 Δεκέμβρη των τεσσάρων απ’ τους πέντε αγωνιστές που συνελήφθησαν στα Σεπόλια, μετά το χτύπημα της διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020 στην Αθήνα.

Δίκη στις 29 Νοέμβρη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα.

Πρόκειται ολοφάνερα για δίκες με Πολιτικό περιεχόμενο. Τα κατηγορητήρια περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» είναι, το λιγότερο, προσχηματικά. Πρόκειται για διώξεις με επιδίωξη την τρομοκράτηση του λαού και την επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα. Αλλά και ακόμη παραπέρα, πρόκειται για διώξεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν οργανωμένες δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και που στοχοποιούν το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη. Αυτό ακριβώς φανερώνει ιδιαίτερα η δίκη των 62. Πρόκειται για μαζική δίωξη αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από το σύστημα με πρόσχημα την πανδημία.

Οι 12 από αυτούς είναι σύντροφοί μας, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ ένας ακόμη σύντροφός μας διώκεται για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της 17/11/20 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ακριβώς Πολιτικό είναι το περιεχόμενο των επερχόμενων δικών, αντίστοιχα Πολιτική θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δοθεί από το λαό, απ’ το κίνημα και την Αριστερά.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους διωκόμενους αγωνιστές, ώστε να ξεσηκωθεί ένα πλατύ, μαζικό κύμα συμπαράστασης που να απαιτήσει την αθώωση όλων των αγωνιστών.

Όχι στις πολιτικές διώξεις
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Του λαού η πάλη θα τη σπάσει
Οι δίκες δεν λυγίζουνε τους αγωνιστές
Μαζικό λαϊκό κίνημα αντίστασης στη φασιστοποίηση

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top