Τέταρτο

«Κωδικός προμνησίας» (Déjà vu) – Παράσταση video dance στο Πατρινό Καρναβάλι 2021Στο πλαίσιο των δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και στην κατεύθυνση εκείνη της διοργάνωσης που ρίχνει φως στις δημιουργικές συναντήσεις του Πατρινού Καρναβαλιού με τις Τέχνες και τα Θεάματα, την Τρίτη 9 Μαρτίου και ώρα 20Q00 (ημέρα και ώρα που θα αρχίσει η ανάρτησή της εκδήλωσης στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr) θα πραγματοποιηθεί προβολή της παράστασης video dance με τίτλο «Κωδικός προμνησίας» (Déjà vu) σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Βίκυς Αγόρα.

Είναι µια µικρή καρναβαλική ιστορία, που αφορά σε ένα ζευγάρι, το οποίο κάτω από τη µελαγχολία της καραντίνας, αποφασίζει να διασκεδάσει την κατάσταση και να προσπαθήσει να ζήσει αυτό που ζει κάθε χρόνο την εποχή του καρναβαλιού. Έτσι, αναζητώντας το πνεύμα του καρναβαλιού, µεταφέρεται σε διάφορα εµβληµατικά καρναβαλικά σημεία της πόλης: αρχές παρελάσεων, Δημοτικό Θέατρο, πλατεία Γεωργίου, Αγορά Αργύρη, πρώην αποθήκες ΑΣΟ κ.ά. αναζητώντας την διασκέδαση και τη χαρά. Σύντομα, θα διαπιστώσει ότι οι συνθήκες και το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικά, αφού βιώνουν εντελώς αντιφατικές καταστάσεις µε αυτές που γνώριζαν. Οι εικόνες που έχουν παραμείνει στο µυαλό τους εµφανίζονται συνεχώς µπροστά τους και συγκρούονται µε αυτό που πραγματικά ζουν.

Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι άλλαξαν πολλά, αλλά και ό,τι τίποτα δεν µπορεί να σβήσει από την καρδιά τους το πνεύμα του καβαλιστή και την αισιοδοξία που το διακατέχει… Πρόκειται για ένα video dance, στο οποίο εκφράζεται χορευτικά η ανάγκη όλων αυτών που προσμένουν το καρναβάλι για να δηµιουργήσουν, αλλά και να διασκεδάσουν σε συνθήκες όπως η στενάχωρη καραντίνα. Οι σκηνοθετημένες χορογραφίες σε εµβληµατικά στοιχεία της πόλης και οι αντιθέσεις των εικόνων, εκφράζονται τηλεοπτικά προβάλλοντας τη δύναμη των αντιθέσεων, αλλά και τη δύναμη του πνεύματος του καρναβαλιού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα
Βοηθοί χορογράφου: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά
Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά
Ηθοποιοί: Γιώργος Κομνηνόγλου, Περικλής Σιούντας
Τελάλης : Γιώργος Λογαράς
Μακιγιάζ: Νατάσα Ντότσικα
Ραφή κοστουμιών: Χαρά Παπαδοπούλου («Ο Κόσμος της Χαράς»)
Κινηματογράφηση – μοντάζ: Χρήστος Ορτέντζιο
*Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top