tetartopress

«Κόσμοι του Αύριο» – Athens Science Festival 2022 στην Τεχνόπολη


Τι κοινό έχουν τα κόμικς με την επιστήμη και την τεχνολογία; Πώς μπορεί η επιστήμη να κάνει τη γη ένα καλύτερο μέρος να ζεις; Μπορεί ένα μικροσκόπιο να παίξει μουσική; Όλες οι απαντήσεις έρχονται στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης: το Athens Science Festival 2022.

Από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους «Κόσμους του Αύριο» μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία μέσα από διαδραστικά εκθέματα, συναρπαστικά εργαστήρια, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, βιωματικές δράσεις, ομιλίες από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο και πολλές εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα στους χώρους της Τεχνόπολης από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο ASF 2022 συμμετέχουν ενεργά με ξεχωριστές δράσεις τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», το ΕΚ Αθηνά, το ΙΙΒΕΑΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το «παρών» δίνουν επίσης, για άλλη μια χρονιά, πλήθος εκπαιδευτικών οργανισμών, εταιρειών, ιδρυμάτων και μουσείων, με ειδικά σχεδιασμένα δρώμενα για όλες τις ηλικίες.


Μερικά highlights τoυ ASF 2022:

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ συνδυάζει σε μια συζήτηση Κόμικς, Επιστήμη και Τεχνολογία και αναδεικνύει, σε μια άλλη, το πόσο δημιουργική είναι πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη. Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας (ΕΚΠΑ) και τα Τμήματα Γεωλογίας των Πανεπιστημίων Πατρών και Αθήνας μάς μεταφέρουν στο απολιθωμένο παρελθόν του κόσμου και συστήνουν στα παιδιά τη γεωλογία μέσα από την καθημερινή ζωή.

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το ΙΙΒΕΑΑ και το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CaSToRC) του Ινστιτούτου Κύπρου παρουσιάζει προγράμματα χρήσης Υπερυπολογιστών (HPC) μέσα από διαδραστικές επιστημονικές εφαρμογές και βιντεοπαιχνίδια, ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα παρουσιάσει ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και τις εφαρμογές της.

Επίσης, ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες θα πραγματοποιηθούν και φέτος αναδεικνύοντας καίρια ζητήματα. Ανάμεσα στους ομιλητές, ο πολυβραβευμένος επιστήμονας Michael Londesborough παίζει με το Πλαστικό σε ένα εντυπωσιακό show πειραμάτων χημείας (Σάββατο, 12:00), η Ιουλία Δεσποινούδη, από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, αναδεικνύει τη δύναμη της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Τεχνολογία (Σάββατο, 20:00) και ο καθ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Χαρμανδάρης μας ταξιδεύει σε νέους κόσμους του σύμπαντος χρησιμοποιώντας εικόνες από το καλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο του σήμερα, το Τζέιμς Γουέμπ (Κυριακή, 20.00).

Μη χάσετε • την ταχυδακτυλουργική παράσταση των Amazing Dio & Elina (Σάββατο, 21:30) και τους ερασιτέχνες αστρονόμους για αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια και ουρανογραφία με χρήση λέιζερ (Σάββατο και Κυριακή, 21:00).

Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης έφτασε! Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου και ανακάλυψε τους Κόσμους του Αύριο!

Πληροφορίες

Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5 ευρώ | Μειωμένο εισιτήριο: 3 ευρώ (Α.Μ.Ε.Α-Άνεργοι-Φοιτητές), με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού στα ταμεία τις ημέρες διεξαγωγής.

Προπώληση: viva.gr

Athens Science Festival: www.athens-science-festival.grfacebook | instagram | youtube

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός “Κεραμεικός”, Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση “Φωταέριο”, Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση “Φωταέριο” | www.athens-technopolis.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13475 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top