tetartopress

Κοτύλαια Όρη – Δρόμος διαμαρτυρίας ενάντια στα αιολικά στην κεντρική Εύβοια


Την Κυριακή 11/12/22 η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης με την υποστήριξη του συλλόγου Δρομέων Εύβοιας και του συλλόγου Σιδερίτης διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφετηρία το χωριό Ανδρονιάνοι Κύμης. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει

 

α) Τρέξιμο 19χλμ από το χωριό Ανδρονιάνοι έως το οροπέδιο της Βρωμονέρας.
Η διαδρομή θα γίνει ως εξής: Ανδρονιάνοι, εξωκλήσι Αγ. Παρακευής, και μέσα από μονοπάτι στον Προφήτη Ηλία. Από εκεί οι αθλητές από το παλιό πέτρινο μονοπάτι Τρογυρίσματα φθάνουν στα μεταλλεία (863μ.). Η διαδρομή συνεχίζεται ως την τοποθεσία Μηλίτσα και από εκεί μέσω πανέμορφου μονοπατιού ανάμεσα σε έλατα ύψους έως και 40 μέτρων βρισκόμαστε στο οροπέδιο της Βρωμονέρας, ένα μοναδικό οροπέδιο στην καρδιά των Κοτυλαίων Ορέων. Τέλος, η επιστροφή θα γίνει μέσα από την ίδια διαδρομή στο χωριό Ανδρονιάνοι.

β) Πεζοπορία που ξεκινά το χωριό Ανδρονιάνοι και μέσα από μονοπάτια φθάνουμε στον παλιό νερόμυλο του Σαντά. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή πίσω στο χωριό Ανδρονιάνοι. Συνολικό μήκος διαδρομής 4χλμ (εύκολη πεζοπορία, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε).

– Ομιλία για το θέμα από την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης. Θα παρευρεθούν κάτοικοι της περιοχής, τοπικοί σύλλογοι, εκπρόσωπος της Τ.Α.

 

Αγωνιζόμαστε:

 

Για τα απείραχτα δάση μας με τα αιωνόβια δέντρα, όπου τρέχουμε, περπατάμε, βιώνουμε προσωπικές και συλλογικές περιπέτειες.
Για τα μονοπάτια που οδηγούν τα βήματα μας μέρες και νύχτες στην ορεινή ύπαιθρο.
Για τις κορυφογραμμές που μας προκαλούν από αγάπη για την ανάβαση και την ελευθερία του να τρέχεις στην αλπική ζώνη.
Για την υποστήριξη ανθρώπων της υπαίθρου που θέλουν να ζουν από τη γη και το δάσος με αξιοπρέπεια.
Για τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία μας, που είναι ο κήπος των παιδιών μας.
Για τις ξερολιθιές, παραδοσιακές κατασκευές της υπαίθρου και τα μνημεία που κρύβουν το μόχθο των ανθρώπων στους αιώνες.
Για να σώσουμε τα πανέμορφα δάση Κύμης και Κονιστρών, πρέπει το μοναδικό ελατόδασος του Αιγαίου πελάγους να προστατευθεί από την καταστροφική αιολική βιομηχανία.
Οφείλουμε τα Κοτύλαια και η Οροσειρά της Δίρφης να παραδοθούν ανέγγιχτα στις επόμενες γενιές.

 Οι πεζοπόροι και οι αθλητές χρειάζεται να φέρουν νερό, πρόχειρο φαγητό, κατάλληλη χειμερινή ενδυμασία, κατάλληλα παπούτσια, φωτογραφικές μηχανές προαιρετικά.
Επίσης πολίτες και σύλλογοι μπορούν να έχουν πανό με σχετικό προς την εκδήλωση περιεχόμενο (περιορισμός να μην υπάρχει υβριστικό περιεχόμενο).

 

Πληροφορίες

 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10:30
Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο Ανδρονιάνων Κύμης,
Συμμετοχή: δωρεάν
Μετακίνηση : με Ι.Χ.
Χιλιομετρική απόσταση:
Α διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αλιβέρι – Αυλωνάρι – Κονίστρες – Ανδρονιάνοι 161χλμ.
Β διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Στενή – Μετόχι – Κύμη – Ανδρονιάνοι 165χλμ.
Τηλ. Επικοινωνίας: 697 670 6686 (Κύμη), 693 210 7398 (Καλημεριάνοι), 697 435 1684 (Χαλκίδα)

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου

«Τρεις αριστεροί αντίχειρες» στο Μ54

Η παράσταση «Τρεις αριστεροί αντίχειρες» της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται 20-22 & 26-30 Ιουνίου 2024 στο Μ54 στην Αθήνα. Το ...
«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη - Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

«Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη – Μια ταινία που βλέπεται με την καρδιά

"Μέντιουμ". Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη. Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ελλάδα, 2023. Η Ελευθερία είναι 16 χρονών, είναι το ...
Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

«Απολυμένη» στο θέατρο Act στην Πάτρα

Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο act στην Πάτρα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.15, το έργο του Αντώνη  Τσιπιανίτη ...
Farah Nabulsi: The Present

Κρήτη: 1o Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Παλαιστινιακών Ταινιών

Το 1ο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PiffAgios Nikolaos) είναι μια ανεξάρτητη μη εμπορική, μη κερδοσκοπική πολιτιστική πρωτοβουλία όπου μέσα από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13933 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top