Τέταρτο

Κυκλοφορεί το έκτο digital single & video του project “Psychoacoustic Eye”Το έκτο digital single & video του project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast, μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik κυκλοφόρεί την Παρασκευή 2/4/2021.

Αυτή τη φορά είναι ο κιθαρίστας και συνθέτης Θόδωρος Καπηλίδης που παραδίδει ένα κιθαριστικό θέμα στον Σωτήρη Δεμπόνο προς ανα-σύνθεση και επεξεργασία.

Το  project είναι τέτοιο που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown, καθώς οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν συνεργάζονται από απόσταση και με όποια μέσα διαθέτουν στον χώρο τους.  Κάθε 2η Παρασκευή κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η αρχή έγινε στις 22/1 με το O  RIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης. Ακολούθησε στις 5/2 η συμμετοχή του Τρύφωνα Λάζου με το The Laughing H   E   A   R   T στις 19/2 οι Playground Theory με το Bell-Like E   A   R στις 5/3 η συμμετοχή του Γιάννη Κασέτα με το Celestial     L   U   N   G και στις 19/3 ο Χρήστος Αλεξόπουλος με το Ε   Υ  Ε <>

Ημέρα κυκλοφορίας του   F   I   N   G   E   R-painted Landscape  (feat. Sotiris Debonos & Theo Kapilidis): Παρασκευή 2 Απριλίου σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες και σε video-clip  στο YouTube.


Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ. Επόμενο The Puzzle Is Cast digital single από το project “Psychoacoustic Eye” την Παρασκευή 17  Απριλίου.


“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast

Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος  Αλεξόπουλος
Video: Σωτήρης Δεμπόνος

Στο F   I   N   G   E   R-painted Landscape  παίζουν

Θόδωρος Καπηλίδης: ηλεκτρική κιθάρα

Σωτήρης Δεμπόνος: Βαρύτονη ηλεκτρική κιθάρα ,”Din is noise” soft  synth, sound edits & mix.

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Θόδωρου Καπηλίδη : Το άλμπουμ “ΤΟ ΕΝ” με το τρίο του Theo Kapilidis Neoplatonic Trio (2019, CD και streaming / download)

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:  το soundtrack της ταινίας  του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)

Την άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα ΚΑΙ προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. Η υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube.

Σωτήρης Δεμπόνος: www.debonos.gr | YouTube channel

Theo Kapilidis :www.theo-kapilidis.net  |  facebook   | instagram |  YouTube channel

Puzzlemusik: YouTube Channel | Facebook | Twitter | Soundcloud | [email protected]

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7052 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top