Τέταρτο

Κυκλοφορεί το τρίτο digital single & video του project “Psychoacoustic Eye”Την Παρασκευή  19/2/2021 κυκλοφορεί το τρίτο  digital single & video του project “Psychoacoustic Eye”  by The Puzzle Is Cast. Μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik.

Το “Psychoacoustic Eye” των The Puzzle Is Cast  είναι ένα project στο οποίο συνεργάζονται από απόσταση διάφοροι καλλιτέχνες της Puzzlemusik σε ζεύγη. Ένα project που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown. Κάθε 2η Παρασκευή θα κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η αρχή έγινε στις 22/1 με το O  RIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης. Ακολούθησε στις 5/2 η συμμετοχή του Τρύφωνα Λάζου με το The Laughing H   E   A   R   T.

Η συνέχεια την Παρασκευή 19/2 με το Bell-Like E   A   R.   Η πρώτη ύλη του ανήκει στους Playground Theory   οι οποίοι παρέδωσαν ένα modular synth θέμα προς επεξεργασία στον Σωτήρη Δεμπόνο που με τη σειρά του ανέλαβε (όπως συμβαίνει σε όλα τα single της σειράς) την επεξεργασία και την ανα-σύνθεση του.


Την άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα και προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. Η υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube.


Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ. Επόμενο The Puzzle Is Cast digital single από το project “The Psychoacoustic Eye” την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

 

“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast

Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος  Αλεξόπουλος
Video: Σωτήρης Δεμπόνος

Στο Bell-Like   E   A   R    παίζουν

Playground Theory: modular synth
Σωτήρης Δεμπόνος: Nylon string κιθάρα, samplers, loops, synths, sound edits & mix.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες (το digital single) και στο YouTube (το βίντεο-κλιπ).

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Playground Theory : Το άλμπουμ τους “Tears Go Upwards”  (Φεβρουάριος  2020 σε CD, limited edition βινύλιο και streaming / download)

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:  το soundtrack της ταινίας  του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)

Σωτήρης Δεμπόνος: www.debonos.gr | YouTube channel

Playground Theory: You Tube | Facebook

Puzzlemusik: YouTube Channel | Facebook | Twitter | Soundcloud | [email protected]

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7108 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES


Back to Top