Τέταρτο

32 Προβολές

Λακωνία: Εμφανίστηκαν οι πρώτες θαλάσσιες χελώνεςΟ Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λακωνίας, ανακοίνωσε της δράσης του για φέτος, καθώς οι πρώτες θαλάσσιες χελώνες έκαναν την εμφάνισή τους από τις 28-5-2020 δοκιμάζοντας προσπάθειες φωλέασης.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού η δράση θα υλοποιηθεί με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Οι παραλίες του πεδίου του Συλλόγου είναι: Νεάπολη – Νερατζιώνας – Μάγγανο – Παυλοπέτρι – Πούντα – Πλατανιστός – Λίμνες – Μαραθιάς – Παναρίτης – Χαραχιά – Ελαφόνησος – Μονεμβασία – Καστράκι – Πορί – Αμπελάκια – Πρωτοψάλτης (Αστακος)– Αγ Θεκλα -Λειβάδια – Άγιος Φωκάς – Καλέβολο – Γιαλός – Άγιος Παύλος. Κάθε εθελοντική βοήθεια είναι αναγκαία και καλοδεχούμενη και όποιος μπορεί να αναλάβει έλεγχο κάποιας παραλίας μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Συλλόγου.

Επισημαίνεται:

Λουόμενοι ή περιπατητές που θα διαπιστώσετε ίχνη από έξοδο χελώνας σε κάποιες από τις παραπάνω παραλίες, παρακαλούνται να ειδοποιούν στα τηλέφωνα, 6977887292 – 6948525841 -2734029030.

Δεν επιτρέπονται οχήματα στις παραλίες. Η είσοδος των οχημάτων στην παραλία απαγορεύεται από το νόμο (ΦΕΚ 1970/Β/7-6-2017) καθώς καταστρέφει φωλιές.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5394 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top