Τέταρτο
124 Προβολές

Leon Bridges – Coming Home


To Coming Home έφτασε στα αυτιά µας στις αρχές του καλοκαιριού και είναι µέχρι στιγµής το πιο ενδιαφέρον ντεµπούτο της χρονιάς. Υπεύθυνος για αυτό ο Leon Bridges, ένας 26χρονος από την Ατλάντα που αποφάσισε να ακολουθήσει την αναγέννηση της soul µουσικής, βουτώντας µε συναίσθηµα και ψυχή στο παρελθόν και την παράδοση της αµερικάνικης µουσικής.

Advertisement


H Wall Street Journal έγραψε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για µια ιστορική αναδροµή στην 60s soul του Otis Redding και του Sam Cooke. Προσθέστε και τον Marvin Gaye της προ-Grapevine εποχής και έχετε έναν µουσικό που αποφάσισε να τιµήσει τις ρίζες του µε µια εντελώς αυθεντική προσέγγιση. Ακόµα και πριν ακούσεις τις πρώτες νότες του άλµπουµ, το εξώφυλλο σε προδιαθέτει για την ρετρό του ατµόσφαιρα. Άλλωστε κυκλοφορεί από την ιστορική Columbia Records και δεν είναι εύκολο να διακρίνεις διαφορές από τις κυκλοφορίες εκείνης της εποχής. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο αρνητικό που µπορεί κάποιος να προσάψει στην πρωτοεµφανιζόµενο Bridges. ∆είχνει περισσότερο να θέλει να ανακινήσει το παρελθόν και να µας δείξει την αγάπη του σε αυτό, παρά να προσπαθήσει να βάλει στο µπλέντερ και τα δικά του υλικά. Αρκείται στη συνθετική του ικανότητα, η οποία βέβαια δεν είναι ανάξια λόγου.

Advertisement

Το Coming Home αποτελείται από δέκα εξαιρετικά κοµµάτια που ακροβατούν µε λεπτότητα ανάµεσα από τη soul και τα gospel και σε ταξιδεύουν σε µια άλλη εποχή, σε σκηνές από τους δρόµους του αµερικάνικου νότου, σε έναν κόσµο που το συναίσθηµα στη µουσική είναι σε πρώτο πλάνο. Η πρωτοπορία δεν είναι ο λόγος που θα σε κερδίσει η πρώτη δουλειά του Bridges, η καλή soul µουσική και οι καλοδουλεµένες µελωδίες του είναι. Το Coming Home θα σε αποζηµιώσει γιατί απευθύνεται στο συναισθηµατικό σου κόσµο. Ίσως βέβαια στο τέλος να σε οδηγήσει σε µερικά παλιά ράφια (ή folder) της δισκοθήκης σου.
Επιλεγµένα κοµµάτια: Coming Home, Better Man, Shine.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 24 Άρθρα

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top