Τέταρτο

Λέσχη ανάγνωσης διαδικτυακά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις της με Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές.

Επόμενος καλεσμένος είναι ο πεζογράφος Γιάννης Ατζακάς με το βραβευμένο του μυθιστόρημα «Θολός βυθός» και τη συλλογή διηγημάτων «Σκυφτοί περάσανε», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα. Η συνάντηση μαζί του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00

Ο Γιάννης Ατζακάς γεννήθηκε στον Θεολόγο της Θάσου. Αποφοίτησε το 1966 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1975 εργάστηκε στην ιδιωτική και τη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Τα έργα του «Διπλωμένα φτερά», «Θολός βυθός» και «Φως της Φονιάς» αποτελούν τριλογία. Δημοσίευσε επίσης την πολιτική νουβέλα «Κάτω από τις οπλές», τη συλλογή διηγημάτων «Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη» και τη νουβέλα «Η σπηλιά». Ο «Θολός βυθός» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2009.

Ο «Θολός βυθός» έχει θέμα του τα παιδικά στρατόπεδα της βασίλισσας Φρειδερίκης, εκεί όπου ο μικρός πρωταγωνιστής εξαγνίζεται από τις αμαρτίες του αριστερού πατέρα του και ετοιμάζεται να παραδοθεί αμόλυντος στην κοινωνία. Η φωνή του ώριμου άντρα εναλλάσσεται με εκείνη του αγοριού μεταπηδώντας από το «τώρα» στο «τότε». Η ιστορία που περιγράφει ο συγγραφέας είναι βιωματική. «Ήθελα να διασώσω την εποχή όπως την έζησα», λέει. «Να αφηγηθώ τις δοκιμασίες που πέρασα και ταυτόχρονα να σώσω την ψυχή μου». Επίσης, θα μιλήσουμε για τη συλλογή διηγημάτων «Σκυφτοί περάσανε», όπου μέσα από επτά μικρογραφίες καταγράφονται οι ιστορίες όσων περνούν από δίπλα μας σαν σκιές και χάνονται χωρίς ποτέ να τους αντικρίζουμε.

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και να συμμετέχετε στις συναντήσεις (2313 310251 ή [email protected]).


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top