Τέταρτο

46 Προβολές

Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαόΗ ταξική αλληλεγγύη είναι η πυξίδα για την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης. Εικόνες αλληλοβοήθειας που οργανώνονται και πραγματώνονται από τους ίδιους τους λαούς κάνουν κάθε μέρα το γύρο του κόσμου. Μια από αυτές, ήταν και χθες στην Πάτρα, όπου το Δίκτυο Αλληλεγγύης της πόλης και αλληλέγγυοι (η κουζίνα no name kitchen και εκπαιδευτικοί) επισκέφθηκαν το παλιό εργοστάσιο Λαδόπουλου και μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Η έμπρακτη απειθαρχία στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας (και σε όλα τα παρεμφερή – βλ. απαγόρευση συναθροίσεων νωρίτερα) είναι αναγκαία στον ίδιο -και μεγαλύτερο- βαθμό που ασκείται μια αντεργατική πολιτική για το ξεπέρασμα της πανδημίας, καθολικά σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και γι’ αυτό πρέπει πάντα να τηρούνται οι προϋποθέσεις για να μην εξαπλώνεται η πανδημία, ωστόσο αυτή η  «νέα» στάση ζωής είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με το διαρκή αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο εξόφθαλμης μεροληψίας υπέρ του κεφαλαίου. Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας, χρηματοδοτεί με υπέρογκα ποσά τον ιδιωτικό τομέα, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου συνθέτει ένα σκληρά αντεργατικό περιβάλλον, ενώ όχι μόνο αποποιείται τις ευθύνες της (ευθύνες έχουν και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών) για τη διάλυση της δημόσιας υγείας, δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα μέτρα σχετικά με αυτά που αιτούνται οι νοσοκομειακοί (βλ. ΟΕΝΓΕ) και εξαπολύει ευθύνες για τη διαιώνιση της κατάσταση αποκλειστικά στον «ανεύθυνο» λαό.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Αγώνας και αναμέτρηση τώρα!

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και θα συμβάλλει στην προσπάθεια ευπαθών ομάδων, εργαζομένων, ανέργων κοκ να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες  που έχουμε μπροστά μας.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν (ανανεώνεται συνέχως):

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Επί τα Πρόσω,  Πατρέως 87 | epitaprosw.espivblogs.net  | [email protected] | Ώρες λειτουργίας: Παρασκευές 18:00-20:00.

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, Ιωαννου Βλαχου 19 | facebook | Ώρες λειτουργίας: Παρασκευές 18:30 – 20:00

Λέσχη Αναιρέσεις, Ζαϊμη 69Α, τηλ.: 6973 299495 | anaireseis-patras.blogspot.com | facebook | [email protected]

 

Η Λέσχη Αναιρέσεις θα είναι ανοιχτή Δευτέρα και Πέμπτη 19:00 – 21:00

1) Καλούμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης  (για πρόσφυγες: Όσπρια – ρύζι – ηλιέλαιο – τοματοχυμός – πατάτες – κρεμμύδια – παυσίπονα – οδοντόβουρτσες/οδοντόπαστες – κάλτσες – εσώρουχα)

2) Παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη (Ενημερώστε στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας)

3) Καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία απόλυση / μείωση μισθού μέσα στην πανδημία.

Για να ανθήσει η αλληλεγγύη η συλλογικότητα, ο αγώνας στις γειτονιές μας, απέναντι στο φόβο και την αδιέξοδη ατομική λύση.

Οι άνθρωποι που θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους, να ξέρουν ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος αλληλεγγύης που θα τους στηρίξει.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5199 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top