Τέταρτο

Λίγα «ψίχουλα» για τα πουλιά του χιονιά


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φροντίζουν πάντα τα πουλιά τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα. Σε συνθήκες όμως έντονης χιονόπτωσης, όπως αυτών των ημερών, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε όσα πουλιά δυσκολεύονται να βρουν ακόμη κι ένα «ψίχουλο» κάτω από το παχύ στρώμα χιονιού.

Όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Ορνιθολογική  Εταιρεία:

Λίγοι σπόροι πατημένης βρώμης (κουάκερ) που έχουμε στο σπίτι για το πρωϊνό μας αλλά και κομμάτια φρούτων (όπως μήλα και αχλάδια) είναι ιδανική μερίδα σωτηρίας.

Αν θέλουμε όμως να περάσουμε σε άλλο επίπεδο τη βοήθεια στα «κυνηγημένα από τον Βοριά» πουλιά, μπορούμε να τοποθετήσουμε στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας επιτραπέζιες ταΐστρες με άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως ηλιόσπορους, βρώμη κ.ά., καθώς και με φρούτα.

Μια ωραία επιλογή είναι επίσης οι κρεμαστές ταΐστρες με ειδικό πλέγμα για φιστίκια κ.λπ. που είναι ιδανική τροφή για τα πουλιά αυτή την περίοδο.

Οι Κοκκινολαίμηδες, τα Κοτσύφια, οι παπαδίτσες και άλλα μικροπούλια της περιοχής σας θα εκτιμήσουν δεόντως τη βοήθειά σας

Προσοχή οι ταΐστρες να τοποθετούνται σε μέρος ασφαλές, απρόσιτο από γάτες και άλλους πιθανούς κινδύνους για τα πουλιά.

Περισσότερα για το πώς μπορείτε να φροντίσετε τους φτερωτούς σας γείτονες: www.ornithologiki.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9997 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top