tetartopress

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου: Επανεύρεση δακτυλιωμένου πελαργού και δράσεις προστασίας του είδους


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων ενημερώνει για την πρόσφατη επανεύρεση λευκού πελαργού «Ciconia ciconia» στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Όπως αναφέρεται:

Την Πέμπτη 01/04/2021, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) Μανόλια Βουγιούκαλου, Victoria Saravia, Νικόλαος Νούλας, μετά από οπτική παρατήρηση σε ξύλινη κολώνα ηλεκτρικού δικτύου στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, αναγνώρισαν ότι ένα από τα δύο άτομα Πελαργών φορούσαν δαχτυλίδι από τις δακτυλιώσεις του 2018 στην ίδια περιοχή. Ο πελαργός είναι σχετικά νεαρός και πιθανόν να κάνει μια “δοκιμασία φωλιάσματος” στο μέρος που παρατηρήθηκε. Η δακτυλίωση είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από την Εύα Στετς (συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), με την στήριξη του Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, της ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου και με την εθελοντική στήριξη των Μαμάσης Δ. -περιβαλλοντολόγος, Νούλας & Γκανιάτσου (Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου).

Τέλος ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων θα ήθελε επίσης να ενημερώσει ότι στα πλαίσια προστασίας & διαχείρισης του είδους «Ciconia ciconia» αλλά και υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), έχει ξεκινήσει με την τεχνική αρωγή των ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου και Αγρινίου τις παρακάτω  δράσεις:

Αντικατάσταση υφιστάμενων φυσικών φωλιών και υπαρχόντων τεχνητών φωλιών που έχουν υποστεί ζημιά με νέες τεχνητές
Τοποθέτηση νέων τεχνητών φωλιών σε πρόσθετες θέσεις όπου εντοπίζεται καινούργια προσπάθεια φωλεοποίησης για την ενίσχυση της αναπαραγωγικής δραστηριότητας του είδους.

Στα πλαίσια αυτά την Πέμπτη 08/04/2021 τοποθετήθηκαν 3 τεχνητές φωλιές πελαργών, 2 στη Μαγούλα και 1 στο Νεοχώρι, με την προοπτική να φωλιάσουν του χρόνου σε αυτές οι πελαργοί ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα στις υφιστάμενες φυσικές φωλιές τους στις κολώνες της ΔΕΗ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι

«Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» – Πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» θα κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με online προβολές στο τμήμα ...
1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ

Πάτρα: «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Περιοδική Έκθεση με τίτλο «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ» διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ...
12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Εμπρός

12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

20-26 Φεβρουαρίου 2024. Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός. Αναλυτικά το κάλεσμα: Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ...
«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα - Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» της Τσι Χαγιακάουα – Πόσο απέχει η δυστοπία της εθελοντικής ευθανασίας για τους ηλικιωμένους;

«Πλάνο 75» (Plan 75). Σκηνοθεσία: Τσι Χαγιακάουα. Πρωταγωνιστούν: Τσιέκο Μπάισο, Χαγιάτο Ισομούρα, Στεφανί Αριάν, Γιουούμι Καγουάι. Ιαπωνία, 2022. Ο Τάρο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13757 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top