Τέταρτο

32 Προβολές

Λιζ Γκόγκερλι «Σώσε τον πλανήτη!»Υιοθέτησε τον πράσινο τρόπο ζωής – Μάθε να εφαρμόζεις τις βασικές αρχές του. Ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας – όπως να πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια αντί με το αυτοκίνητο ή να σβήνουμε τα φώτα στο σπίτι μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Τα κουτάκια με τον τίτλο Σταμάτα και Σκέψου! προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τροφή για σκέψη και τα κουτάκια με τον τίτλο Κάνε Κάτι! δίνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης μας.

Μπορεί μια παρέα παιδιών να σώσει τον πλανήτη; Ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να ζήσουμε πιο… πράσινα.

Έπειτα από ένα πάρτι γενεθλίων, µια παρέα παιδιά κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, από απομεινάρια φαγητού µέχρι χαρτί περιτυλίγματος, σκασμένα µπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίμματα; Μιλώντας µε τους δασκάλους τους και µε ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά µαθαίνουν για τον «πράσινο τρόπο ζωής». Ανακαλύπτουν ότι µπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συµβάλουν στην προστασία του πλανήτη.

Ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές µας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς µπορούµε όλοι να βοηθήσουµε να σωθεί η Γη µας

«Σώσε τον πλανήτη!» | Συγγραφέας: Λιζ Γκόγκερλι | Εικονογράφηση: Μιγκέλ Σάντσες | Μετάφραση: Μάρω Ταυρή | Ηλικίες: από 5 ετών | Σελίδες: 48 | Διαστάσεις: 21×26,5 | Ημερομηνία Έκδοσης: 14/05/2020 | Εκδόσεις Μεταίχμιο | Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5372 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top