Τέταρτο
470 Προβολές

Λόλα να ένα γεύμα! Ευχαρίστησέ μας…

lola
«Τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπο διατροφής και είναι νόστιμα όπως η λέξη αλληλεγγύη».

————–

Κι αν κουρελιάσατε όλες τις λέξεις και τα νοήματά μας, την αλληλεγγύη μας δεν μπορείτε να την ακουμπήσετε γιατί θα είναι αυτή που στο τέλος θα σας πνίξει.

Η αλληλεγγύη δεν είναι νόστιμη, ούτε διαφήμιση του ευεργέτη προς τον ευεργετούμενο. Η αλληλεγγύη είναι μια πράξη που εμπεριέχει ενσυναίσθηση και αγώνα, έννοιες μακρινές από την κοσμοθεώρησή σας. Γιατί η μόνη ενσυναίσθηση που νιώθετε είναι αυτή της Μαρίας Αντουανέτας και ο μόνος αγώνας που δίνετε είναι αυτός της διατήρησης της εξουσίας σας.

Πνιγμένοι μέσα στις αντιφάσεις σας διαφημίζετε τα σχολικά γεύματα άλλοτε σαν να ταΐζετε τους πεινασμένους που εσείς δημιουργείτε και άλλοτε σαν μέτρα για τους παχύσαρκους.

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι» έρχονται τώρα να αντλήσουν φιλάνθρωπη αξία από τα ψίχουλα που μας πετάνε.

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι» μιλάνε για το δίκαιο.

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι» διαφημίζουν χωρίς αιδώ το μήλο της Λόλας.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 126 Άρθρα

Να ενοχλήσω θέλω τις λέξεις, να κοιτάξω πίσω απ’ αυτές. Να περπατήσω θέλω, εκεί που το αόρατο γίνεται ορατό, ανάμεσα σε αραδιασμένες λέξεις και να επαναφέρω τ’ ανείπωτα. Έτσι νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε, απλά. Να επανοικειοποιηθούμε το λόγο, για να μην είναι ιδιοκτησία των ισχυρών και των «αυθεντιών». Να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής και του ακρωτηριασμένου λόγου. Και λίγο λίγο θα μάθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πέρα από το δεδομένο. [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top