Τέταρτο

Loom- Mία δημιουργία του GesamtAtelier στο Μέγαρο


Η Κυριακή Νασιούλα και ο Αργύρης Αγγελή, το ντουέτο των ιδρυτών του GesamtAtelier, έρχονται για δεύτερη φορά στην Αθήνα με δύναμη από το Λονδίνο και συμμετέχουν, με την παράσταση Loom (αργαλειός), στο διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο συνυφαίνονται οι ατομικές εμπειρίες και η συλλογική ταυτότητα ενός τόπου, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Το Loom παρουσιάζεται στις 3, 4, 5, 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου στις 21:00 και συνδυάζει μεταβαλλόμενες κατασκευές με σύγχρονο χορό, λόγο, σύνθεση ήχου και διαδραστικές βιντεοπροβολές, είναι δηλαδή μια διαμεσική παράσταση. Μαρτυρίες, υλικά και σώματα των δημιουργών, των χορευτριών και των μελών της ομάδας πλέκονται μαζί συνθέτοντας μια συλλογική βιογραφία.

Με σπουδές στην αρχιτεκτονική, το χορό και τις εικαστικές τέχνες, οι Αργύρης Αγγελή και Κυριακή Νασιούλα έχουν υφάνει στην κοινή τους πορεία έργα, στα οποία οι παραστατικές τέχνες συνομιλούν με την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, το βίντεο αρτ και την περφόρμανς, συχνά ενσωματώνοντας τη συμμετοχή του κοινού. Η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί σε εμβληματικά κέντρα πολιτισμού στη Βιέννη (Architekturzentrum), το Λονδίνο (Whitechapel Gallery) έως και την Κρακοβία (Biennial of Interior Design).

Στο Loom, σε συνεργασία με μια ομάδα νέων δημιουργών, το δυναμικό ντουέτο του GesamtAtelier αντλεί έμπνευση από τη λαογραφία και την παράδοση του ελληνικού γεωγραφικού χώρου και μελετά τον αργαλειό ως εργαλείο παραγωγής έργων αλλά και κοινωνικών συνθηκών. Αντιλαμβάνεται το υφαντό ως φορέα ιστορίας, έναν καμβά πάνω στον οποίο πανανθρώπινα και προσωπικά μοτίβα της ζωής παίρνουν χρώμα και σχήμα.


Συντελεστές

Σύλληψη, Δημιουργία, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κυριακή Νασιούλα, Αργύρης Αγγελή
Χορογραφία: Κυριακή Νασιούλα
Σκηνογραφία – Ειδικές Κατασκευές: Κυριακή Νασιούλα, Αργύρης Αγγελή
Μουσική Σύνθεση: Jeph Vanger
Σχεδιασμός Βιντεοπροβολών: Ελένη Ξυνογαλά, Αργύρης Αγγελή
Διαδραστικός Σχεδιασμός/Προγραμματισμός Βιντεοπροβολών: Ελένη Ξυνογαλά
Ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Απόστολος Στράντζαλης
Συνδημιουργιία/Ερμηνεία: Μίνα Ανανιάδου (Χορεύτρια), Θεοδώρα Γεωργακοπούλου (Ηθοποιός), Κάντυ Καρρά (Χορεύτρια), Δήμητρα Μερτζάνη (Χορεύτρια)
Σύμβουλος Δραματουργίας: Ηρώ Βασάλου
Κείμενα: Αργύρης Αγγελή
Βοηθός Χορογράφου: Αναστασία Βαλσαμάκη
Αναπληρωματική Χορεύτρια: Ιωάννα Καρατέγου
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου
Φωτογράφηση – Κινηματογράφηση: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιά / Archlabyrinth
Βοηθός Παραγωγής: Νεφέλη Φραντσέσκα Βλαχούδη
Βοηθοί Κατασκευών: Ιωάννης Αγγελή, Νίκος Κομιώτης
Λαογραφική Έρευνα: Αργύρης Αγγελή, Αγγελική Αγαλιανού
Σύμβουλος Υφαντικής Τέχνης: Αλεξάνδρα Μπίσσα
Ερμηνεία Κλαρίνου (Ηχογράφηση): Χρήστος Αναστασιάδης

Ηθοποιός: Θεοδώρα Γεωργακοπούλου

Χορεύτριες: Μίνα Ανανιάδου, Κάντυ Καρρά, Δήμητρα Μερτζάνη


Πληροφορίες

Υποσκήνιο Β’ Αίθουσας Αλεξάνδρας Τριάντη – Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map
Οδηγίες προσέλευσης
Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημέρες & Ώρες: 03 – 12 Φεβρουαρίου στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι
Προπώληση: webtics.megaron.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top