Τέταρτο

«Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη» – Παράσταση μουσικού θεάτρου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021», συνδιοργανώνει με την ΑΜΚΕ Κάνθαρος – Θέατρο act και τον Δήμο Πατρέων τη νέα παράσταση μουσικού θεάτρου «Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη» η οποία θα παιχτεί για πρώτη φορά την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο, με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργο θεατρικό έργο σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση Διονύση Μπάστα. Το έργο μιλάει για τη ζωή, την προσφορά και το θάνατο του ρομαντικού ποιητή, εθνικού ευεργέτη και φιλέλληνα ήρωα της επανάστασης George Byron Gordon, δηλαδή του Λόρδου Βύρωνα. Τρεις επαγγελματίες ηθοποιοί και ένα μικρό φωνητικό σύνολο τραγουδιστών παρουσιάζουν στο κοινό το συγκλονιστικό βίο του ποιητή, το φάντασμα του οποίου επιστρέφει εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή, στη Δυτική Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης.  Η Ελλάδα ακόμα παλεύει να ενηλικιωθεί, οι Έλληνες να αναζητούν την ταυτότητά τους και – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε κάθε εποχή – να αγωνίζονται.

Το έργο, αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας, συνεντεύξεων και δοκιμών, χρησιμοποιεί τεχνικές σωματικού θεάτρου και θεάτρου πλατφόρμας με στοιχεία ντοκιμαντέρ.  Μέσα από τις τρεις πράξεις του εστιάζει στα δύο ταξίδια του Lord Byron στην Ελλάδα αλλά και στη πολυτάραχη ζωή του στην Αγγλία.  Προσπαθεί, όχι μόνο να φωτίσει την προσφορά του Byron στον Ελληνικό αγώνα, αλλά και στο πως ένας άνθρωπος, αναζητώντας τον εαυτό του, αλλάζει τη ζωή του και καταλήγει να γίνει ήρωας και μάλιστα σε έναν τόπο που δεν είναι η πατρίδα του.

 

Ταυτότητα παράστασης

Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Είσοδος Ελεύθερη. Δελτία εισόδου ticketservices.gr

Διάρκεια 100 λεπτά

 

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπαστας

Ερμηνεύουν: Μάριος Κρητικόπουλος, Κώστας Κουτρουμπής, Ηλέκτρα Σαρρή

Διεύθυνση φωνητικού συνόλου: Λίνα Γερονίκου

Φωνητικό σύνολο: Αρετή – Μαρία Αλεξίου, Λίνα Γερονίκου, Λαΐς – Ιωάννα Παπαγεωργίου, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Κυριάκος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος

 

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Βοηθός Ενδυματολόγου – Σκηνογράφου: Δανάη Ηλιοπούλου

Σχεδιασμός εντύπων: Ηλίας Λαμπρόπουλος

Παραγωγή: ΑΜΚΕ Κάνθαρος – Θέατρο act & Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ώρα έναρξης 21.00 | Είσοδος Ελεύθερη

Δελτία εισόδου ticketservices.gr | Διάρκεια 100 λεπτά

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την παραχώρηση στοιχείων ενδυματολογίας και το θέατρο Επίκεντρο για την παραχώρηση στοιχείων σκηνογραφίας. Επίσης την ηθοποιό Ελένη Μεσσήνη για τη βοήθειά της.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top