Τέταρτο

Λοξοδρομίες 1 Αυγούστου 2021


Ο Κωνσταντίνος Καβάφης για 30 περίπου χρόνια δούλευε ως γραφιάς στην εταιρεία Αρδεύσεων στην Αλεξάνδρεια. Παράλληλα έκανε αυτό που αγαπούσε σε όλη του τη ζωή. Έγραφε ποιήματα, αν και δεν είχε αναγνωριστεί από τους κύκλους της ποίησης της εποχής. Για την ακρίβεια αντιμετώπιζε περιφρόνηση και χλευασμό. Το 1904 τύπωσε ο ίδιος μια μικρή συλλογή με δεκατρία ποιήματά του την οποία διένειμε σε στενό κύκλο. Έξι χρόνια αργότερα θα προσθέσει και αλλά εφτά έργα στη συλλογή του, συνεχίζοντας τη διανομή με το δικό του τρόπο ενώ παράλληλα δημοσιεύει ορισμένα ποιήματα του σε εφημερίδες και περιοδικά. Το Νοέμβριο του 1911, το περιοδικό Γράμματα δημοσίευσε την Ιθάκη. «Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη», το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα του Καβάφη.

Η πρώτη επίσημη έκδοση των ποιημάτων του θα γίνει το 1935, με μια συλλογή 154 ποιημάτων του σε επιμέλεια Ρίκας Σεγκοπούλου, η οποία και εξαντλήθηκε άμεσα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 112 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]

RELATED ARTICLES

 

Back to Top