Τέταρτο

Λοξοδρομίες 20 Απριλίου 2021Μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, η Χούντα έψαχνε τον ιδανικό τραγουδιστή για την ερμηνεία του Ύμνου της. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο Θεοδωράκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί πολλάκις με τον Μπιθικώτση, τον προειδοποίησε να αρνηθεί για ευνόητους λόγους. Ωστόσο ο Μπιθικώτσης όχι μόνο θα ερμηνεύσει τον ύμνο των δικτατόρων, στις 13 Ιουλίου του 1967, αλλά θα επιβεβαιώσει και τη ρήση για το δις  εξαμαρτείν την επόμενη χρονιά, καθώς συμμετείχε στη γιορτή της Χούντας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τον πρώτο χρόνο ζωής της.

Το ζουμί στην ιστορία είναι πως ο άνθρωπος με τον οποίο έχουν συνδεθεί  μελοποιημένοι στίχοι του Ρίτσου, αλλά και του Ελύτη είναι ο ίδιος ο οποίος τραγούδησε και τον γελοίο ύμνο της χούντας. Ίσως η παραπάνω αντίφαση να ήταν αυτή που άφησε σχετικά αλώβητο τον Μπιθικώτση από αυτό το μεγάλο ατόπημα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 50 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]


Back to Top