Τέταρτο

Λοξοδρομίες 25 Αυγούστου 2021


Στις 25 Ιουνίου του 1967, στo πλαίσιo της έναρξης του δορυφορικού προγράμματος του BBC, ύστερα από πρωτοβουλία του Βρετανού παραγωγού Όμπρει Σίνγκερ, πραγματοποιήθηκε η διεθνής αναμετάδοση της εκπομπής Our World, η πρώτη δορυφορικη διεθνής παραγωγή στην παγκόσμια ιστορία. Στην εκπομπή, η οποία είχε διάρκεια δυόμιση ώρες, συμμετείχαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από δεκαεπτά χώρες, ανάμεσα τους η Μαρία Κάλας και ο Πάμπλο Πικάσο. Υπολογίζεται ότι η εκπομπή Our World, μεταδόθηκε σε 24 χώρες και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Στην εκπομπή συμμετειχαν και οι Beatles, από τους οποίους οι ιθύνοντες του BBC ζήτησαν ένα τραγούδι με πολιτική χροιά και μήνυμα κατανοητό απ’ όλους τους τηλεθεατές, το οποίο θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στην ζωντανή αναμετάδοση του Our World.

Ο Τζον Λένον και ο Πόλ Μακάρτνεϊ εργάστηκαν ξεχωριστά στη δημιουργία του τραγουδιού, αλλά τελικά προκρίθηκε η ιδέα του πρώτου, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του διάσημου All you Need is Love. Φυσικά δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της λέξης Love στον τίτλο του τραγουδιού, καθώς ο Λένον θεωρούσε ότι η αγάπη υπερνικά όλα τα εμπόδια και τα σύνορα. Καθόλου τυχαίο επίσης ότι αυτό το τραγούδι αποτέλεσε το διαχρονικό ύμνο των απανταχού χίπηδων σε κάθε άκρη του πλανήτη.

ΥΓ: knead = ζυμώνω

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 110 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]

RELATED ARTICLES

 

Back to Top