Τέταρτο

Λοξοδρομίες 27 Μαρτίου 2021Το 1888 ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ μετακόμισε στην πόλη Άρλ της Νότιας Γαλλίας. Εκεί θα συνδεθεί με ισχυρή φιλία με έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του μεταϊμπρεσιονισμού , τον Γάλλο ζωγράφο Πολ Γκογκέν. Οι δύο ζωγράφοι αποφάσισαν να συγκατοικήσουν προς τα τέλη του 1888, ωστόσο αυτή η απόφαση τους δεν αποδείχτηκε και η καλύτερη.

Σε έναν από τους συνηθισμένους καυγάδες τους ο Γκογκέν ανακοίνωσε στον Βαν Γκογκ την απόφαση του να φύγει από το σπίτι. Ο Γκόγκεν βγήκε για έναν νυχτερινό περίπατο, αλλά ο Βαν Γκογκ θα τον ακολουθήσει στη νύχτα κρατώντας στο χέρι του ένα ξυράφι. Ο Ολλανδός ζωγράφος επέστρεψε στο σπίτι και καθώς περίμενε τον Γκόγκεν έκοψε το αριστερό του αυτί με ένα ξυράφι. Την επόμενη μέρα ο Γκόγκεν επέστρεψε και είδε τον Βαν Γκογκ στο κρεβάτι του μέσα στα αίματα. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και έφυγε οριστικά από το σπίτι πριν προλάβει να ξυπνήσει ο Βαν Γκογκ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 34 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]


Back to Top