Τέταρτο

Λοξοδρομίες 3 Μαρτίου 2021Το 1954 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το διάσημο κομμάτι Rock Around the Clock, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη νέα μουσική παράνοια της εποχής, το Rock n Roll.

Το κομμάτι, το οποίο δημιούργησαν από κοινού ο Μαξ Φρίντμαν και ο Τζέιμς Μάγιερς το 1952, έγινε ευρύτερα γνωστό από τον Μπιλ Χάλει και το συγκρότημα του Bill Halley and his Comets.

Στο σουρεαλιστικό κόσμο των κόμικ, ο Χάλεϊ συναντά τον Νταλί και η ξεγνοιασιά του ροκ εν ρολ την “Εμμονή της μνήμης”. Και όλα αυτά γύρω από το λιωμένο ρολόι από την ομότιτλη ελαιογραφία  που φιλοτέχνησε το 1931 ο Ισπανός ζωγράφος.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 40 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]

RELATED ARTICLES


Back to Top