Τέταρτο

Λοξοδρομίες 8 Απριλίου 2021Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η επονομαζόμενη και Σιδηρά Κυρία διετέλεσε πρωθυπουργός της Αγγλίας από το 1979 ως το 1990. Μπορεί οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι στον πλανήτη να την έχουν σαν το ιερό τοτέμ, όμως η αλήθεια είναι ότι στα χρόνια της πρωθυπουργίας της τα λαϊκά και εργατικά στρώματα της αγγλικής κοινωνίας τράβηξαν τα πάνδεινα.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του βρετανικού λαού για την Βαρώνη, Λαίδη του Τάγματος της περικνημίδας και ένα σωρό άλλων γελοίων τίτλων που συνόδευαν την Θάτσερ, που στα χρόνια της πρωθυπουργίας της σε κάθε κερκίδα και σε κάθε δρόμο αντηχούσε το άσμα “When Maggie Thatcher dies we gonna have a party”.

Έτσι λοιπόν, την 8η Απριλίου του 2013 χιλιάδες Άγγλοι τήρησαν την υπόσχεση τους και έκαναν ένα ξέφρενο επικήδειο πάρτι δημιουργώντας ένα μοναδικό γεγονός στα χρονικά. Ενώ συνήθως η άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο κάνουν καθημερινά πάρτι πάνω στους θανάτους των εργατών και του λαού, για πρώτη φορά ο λαός έκανε πάρτι πάνω στο θάνατο ενός “καρχαρία” και όχι τυχαίου: του αιώνιου συμβόλου των νεοφιλελεύθερων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 40 Άρθρα

Ονομάζομαι zgur, γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1982 και σχεδιάζω κόμικ από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά κόσμον είμαι Πολιτικός Μηχανικός αλλά τις νύχτες ντύνομαι καρτου-νύστας και ασκώ το χόμπι μου με ερασιτεχνική ευλάβεια.Μετά από χρόνια κολλήματος σκίτσων σε τοίχους και δρόμους στην Πάτρα που σπούδασα και μεγάλωσα, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένω τώρα, και στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2019 μπήκα για πρώτη φορά στον κόσμο των social media και άρχισα να μοιράζομαι τα σκίτσα μου και διαδικτυακά. Στα τέλη του 2019 προχώρησα στις δύο πρώτες μου αυτοεκδόσεις με αυτοτελή στριπάκια, μια με τίτλο "Desperate Superheroes" και μια με τίτλο "Alcoholy Nights", ενώ τον Ιουνιο του 2020 προχώρησα και στην αυτοέκδοση ενός τρίτου άλμπουμ με τίτλο "Μάθε Τέχνη κι Άστηνε" . Αlea jacta est, λοιπόν για να προδώσω και τις επιρροές μου και πλέον έχω βάλει πλώρη για επόμενες αυτοεκδόσεις κόμικ, χωρίς να ξεχνάω τους δρόμους που είναι πάντοτε το σημείο μοιράσματος των αγαπημένων μου στριπ. | [email protected]


Back to Top