Τέταρτο
88 Προβολές

Magic de Spell – Η φαντασία στην εξουσία live στις 4 Δεκεμβρίου

Advertisement


Οι Magic de Spell επαναφέρουν τη «Φαντασία στην εξουσία» μέσα από μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής του τραγουδιού, μαζί με τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τις φωτογραφίες του – ντοκουμέντα των τελευταίων δώδεκα χρόνων, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα. Η παρουσίαση θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ. Όπως και οι ίδιοι αναφέρουν το video αυτό, αφιερώνεται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται:

…12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη,
30 χρόνια από το θάνατο του Παύλου…

Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, το σύνθημα «η φαντασία στην εξουσία» των φοιτητών του γαλλικού Μάη, παραμένει επίκαιρο.

Advertisement

Το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» γράφτηκε από τον αείμνηστο Στέλιο Βαμβακάρη, πρωτοπόρο μουσικό που ασχολήθηκε και με τις κοινές ρίζες blues και ρεμπέτικου. Με την ερμηνευτική συμμετοχή του Παύλου Σιδηρόπουλου και σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου (Κάτω Σεληνόπουλος), ανθρώπου που επηρέασε με τη δράση του, την πορεία του ελληνικού ροκ στη δεκαετία του ‘80. Ηχογραφήθηκε αρχικά από το γκρουπ «Ρομαντικοί παραβάτες» το 1986.

Σήμερα, οι Magic de Spell επαναφέρουν τη “Φαντασία στην εξουσία” μέσα από μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής του τραγουδιού. Μαζί με τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τις φωτογραφίες του – ντοκουμέντα των τελευταίων δώδεκα χρόνων, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα.

Το video αυτο, αφιερώνεται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Σιδηρόπουλου.


Magic de Spell:
Θοδωρής Βλαχάκης – drums,
Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο,
Δημήτρης Μποτής – keyboards,
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες,
Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top