Τέταρτο

Μασέτι – Νέο κομμάτι από τους Gemma


Χριστουγεννιάτικο δώρο από τους Gemma, οι οποίοι έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το ολοκαίνουργιο κομμάτι και video τους «Μασέτι» το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου.

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε που οι Gemma μάς συστήθηκαν με το ομώνυμο άλμπουμ τους και μας πήραν μαζί τους σε ένα ατμοσφαιρικό, ηλεκτρονικό-rock ταξίδι παντρεμένο με την κρητική παράδοση. Αυτή τη φορά οι Gemma επιστρέφουν και μοιράζονται μαζί μας μια διαφορετική πτυχή τους.

Με τα τύμπανα, κρουστά, loops και μπάσο να δημιουργούν ρυθμούς που καθοδηγούν το σώμα και την ηλεκτρονική ατμόσφαιρα, τη μαγευτική φωνή και τους απόκοσμους ήχους να ταξιδεύουν το μυαλό, το Μασέτι αποτελεί ένα μυστηριώδες, χορευτικό κομμάτι.

Ένα ακονισμένο κοφτερό μαχαίρι, το Μασέτι για τους Gemma αφορά τις αντιθέσεις, τα αντικρουόμενα στοιχεία και τις επιλογές. Σε μια κοινωνία όπου οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια της κανονικότητας γίνεται κατακριτέο πρέπει να βρούμε την δύναμη να κόψουμε τα δεσμά, να μην υποκύψουμε στον φόβο, να αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους και να εκφραστούμε.


Τους Gemma αποτελούν οι: Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο) & Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι).

Συντελεστές του Video: Εικονοληψία: Αλέξανδρος Ηλιάκης, Μοντάζ: Καπαρός Γιώργος, Ενδυματολογική επιμέλεια χορευτών: Ελεάννα Αποστολάκη, Artistic make up: Αθηνά Βεριδάκη, Φωτισμός: Μάνος Φουσταλιεράκης (Quality Sound), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Juggling performance: Έφη Λεμπέση (ovaproject)

Το Μασέτι κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου και είναι διαθέσιμο σε κάθε ψηφιακή πλατφόρμα.

Gemma: bandcamp | spotify | youtube | facebook | instagram

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9970 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top