Τέταρτο
141 Προβολές

«Μαυροδάφνη» – Το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας στο Θέατρο Act
Το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας παρουσιάζει την πρωτότυπη παράσταση «Μαυροδάφνη». Το έργο αναβιώνει το κλίμα τον παλμό και τις πολιτικό-οικονομικές συνθήκες της πατραϊκής κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας 1860 με αρχές της επόμενης. Μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από τη ζωή του Γουσταύου Κλάους, ιδρυτή της Αχαΐα Κλάους και από το θρύλο της Δάφνης. Η Μαυροδάφνη και το καρναβάλι, δύο στοιχεία της τότε πατραϊκής κοινωνίας, αλλά και της σημερινής, συνδέονται με ευρηματικό τρόπο με τον Πατρινὀ Καραγκιόζη, μέσα από την παράσταση του Κώστα Μακρή.

Ο σουρεαλισμός του θεάτρου σκιών, το περιπαιχτικό ύφος των τύπων του μπερντέ, η αφηγηματική πρωτοτυπία των διαλόγων αναδεικνύουν με αμεσότητα και ζωντάνια το φαινόμενο συνύπαρξης εμβληματικών τόσο πολιτιστικών στοιχείων της πόλης μας όσο και σημείων αστικού χώρου. Το έργο σκιαγραφώντας τις ιστορίες των ηρώων σε συνδυασμό με την προβολή παραπάνω εμβληματικών χαρακτηριστικών περιγράφει την ταυτότητα της πόλης μας μέχρι και σήμερα. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι φιγούρες του Κλάους, της Δάφνης καθώς και τα σκηνικά που θυμίζουν το χώρο των εγκαταστάσεων της Αχάια Κλάους (πύργοι κλπ).

 

Ταυτότητα Παράστασης

Σενάριο – Κείμενο: Άρης Μηλιώνης, Γεωργία Καρατζά
Στίχοι: Κωνσταντίνος Μάγνης
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Μαρία Φραγκή
Βίντεο: Μάνος Μπουσές
Μουσική: Βίλλυ Τζούφα

Παίζει η ηθοποιός Δώρα Τσάγκα στον ρόλο της Μαυροδάφνης

Στον μπερντέ: Κώστας Μακρής & Μπάμπης Μακρής

Παραστάσεις:
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 17.00
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 21.30
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 21.30
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 17.00

Στο Θέατρο Act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610272037 & 6936122263 | facebook event

Τιμές εισιτηρίων: 10€ ενηλίκων, 7€ παιδικό.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5727 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top