Τέταρτο

«Με μια πειρατική Γαλέρα» – Καινούριο άλμπουμ από τους Social Waste

Οι Social Waste συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ χοπ με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου. Όταν το Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν το δίσκο «Στη γιορτή της Ουτοπίας» είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά «Γιατί η εποχή δε σηκώνει σιωπή…»

Στο νέο τους άλμπουμ «Με μια πειρατική Γαλέρα» συμμετέχουν οι Γιάγκος Χαιρέτης, Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, Γιώργης Νίκας (Αντίποινα), Μάρκος Πινακουλάκης, DJ Magnum, Στέλιος, Νίκος Ζ, Yioggi, Jargus, Δημήτρης (The Kangoors), Χρήστος (The Kangoors), Γιώργος (Biri Biri), Νίκος (Biri Biri), Στάθης Νταφαλιάς, Γιώργος Λυκούδης.

Όπως λένε οι ίδιοι:

Στα Ποταμούδια, στην Καβάλα, πάλι τα κεραμίδια στάζουν…

Και οι κυράδες στις βεγγέρες λένε για μια παράξενη, παλιά, γαλέρα που τριγυρίζει στις ακτές της Μεσογείου. Δημιουργήθηκε στην Κρήτη και καλαφατίστηκε -λένε- στα καρνάγια του Περάματος. Απάνω της σέρνει λογής λογής Παρίες, Πολύτροπους ράπερ, Κρητικούς λαουτιέρηδες, και άλλους παράταιρους πειρατές της ουτοπίας.

Στο αμπάρι της το φορτίο εκρηκτικό: Οι αδερφοί Φλόρες Μαγόν απαγγέλουν στίχους του Αναγνωστάκη, ο Subcomandante διαβάζει μανιωδώς βιβλία του Ιζό, ο Μοχάμετ Άλι συναντάει το Ζαπάτα και το Βίγια, ενώ πειρατές -αφηγητές- άλλοτε μούτσοι και άλλοτε καπετάνιοι γράφουν ωδές στο Χρόνη Μίσσιο ακούγοντας τραγούδια του Βίκτορ Χάρα.

Έχουν βάλει, λέει, πλώρη για «τα μέρη που’ ναι πέρα…»

Download: http://socialwaste.org/mp3-galera


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 265 Άρθρα

Ο Δημήτρης Μουργελάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Είναι φοιτητής του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική με την οποία ασχολείται ενεργά ως μπασίστας στους Salto Mortale. Αποτελεί μέλος της οικογένειας του «Τετάρτου» από το 2012 και ασχολείται γενικότερα με τη μουσική αρθρογραφία. Στόχος του είναι μέσα από το «Τέταρτο» η ανάδειξη της ελληνικής μουσικής σκηνής και ιδιαίτερα των νέων συγκροτημάτων. [email protected]

RELATED ARTICLES

 

Back to Top