tetartopress

Με τα λόγια (γίνεται): Ποιητικές επιστολές από εκείνη προς εκείνη


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» ξεκινούν την 11η περίοδό τους παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στην γυναικεία ποίηση. Δώδεκα Ελληνίδες συγγραφείς της νεότερης γενιάς γράφουν ένα ποίημα-επιστολή απευθυνόμενες σε έναν γυναικείο χαρακτήρα-δημιούργημα μιας ποιήτριας προηγούμενης γενιάς. Η εκδήλωση προβάλλεται την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 19:30, στα κανάλια YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Αυτή την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας τού, το “Με τα λόγια (γίνεται)”, ο ιδρυτής και επιμελητής του Παναγιώτης Ιωαννίδης προσκαλεί “εν λευκώ” βασικούς συντελεστές των μέχρι τώρα εκδηλώσεων –ποιητ(ρι)ες και μεταφραστ(ρι)ες- να επιμεληθούν πέντε από τις έξι φετινές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του Νοεμβρίου επιμελείται η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν.

Ποιητικές επιστολές από εκείνη προς εκείνη – “Bee! I am expecting you /  Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!”*
*μτφρ.: Ερρίκος Σοφράς, στο: Έμιλυ Ντίκινσον, 44 ποιήματα και 3 γράμματα (Το Ροδακιό, 2005)

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Μαρία Αγγελοπούλου, Στέλλα Βοσκαρίδου, Άνια Βουλούδη, Σίσσυ Δουτσίου, Ράνια Καραχάλιου, Μαίρη Κλιγκάτση, Ελένη Κοσμά, Χριστιάνα Μυγδάλη, Σταυρούλα Παπαδάκη, Έλενα Πολυγένη, Γεωργία Πονηράκου, και  Γιώτα Τεμπρίδου.

Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε το 1987. Το πρώτο της βιβλίο, Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου (Κίχλη 2017), έλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα «Γιάννης Βαρβέρης» της Εταιρείας Συγγραφέων. Σπούδασε Ιστορία, και ολοκληρώνει την διδακτορική της διατριβή σε θέματα κρατικής πολιτικής βιβλίου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως συγγραφέας και περφόρμερ, έχει προσκληθεί σε πλήθος λογοτεχνικών και διακαλλιτεχνικών φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Poetry on Stage / University of Brighton, ΣΑΡΔΑΜ, Goranovo proljeće, κ.ά). Υπήρξε συνδημιουργός και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Τεφλόν” (2008-2012) και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Άνω Κάτω Τελεία: Σημεία για το βιβλίο και την ανάγνωση”. Υπήρξε συνιδρύτρια της ΚοινΣΕπ «Τώρα Παίζουμε» και, από το 2012, εμψυχώνει εργαστήρια δημιουργικών, λογοτεχνικών και θεατρικών πειραμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε ποικίλους χώρους. Μεταξύ 2016-2020, εργάστηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως υπεύθυνη του γενικού πολιτιστικού προγράμματος της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και ως συντονίστρια εκθέσεων ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό. Εμπνεύστηκε, δημιούργησε και συντόνισε το Φεστιβάλ Λογοτεχνικής Performance της ΔΕΒΘ κατά τα έτη 2017-2020. Εργάζεται στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Istorima”.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 19:30
Διεύθυνση: YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση | YouTube-Με τα λόγια (γίνεται) | Facebook-Ελληνοαμερικανική Ένωση
Παρακολούθηση: Ελεύθερη online
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected]www.hau.gr/culture
Με τα λόγια (γίνεται), facebook | metalogiaginetai.blogspot.gr

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  - Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  – Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school ...
Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που ...
Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών - Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών – Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Ο Βέβηλος επιστρέφει στην γειτονιά του και στο Θέατρο Βράχων , για να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Το βιβλίο ...
Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας, πρόκειται να δώσει συναυλία τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top